Ανάχωμα στις πιέσεις από ΟΤΕ, Eurobank

Σε ΟΤΕ και Eurobank εκδηλώνεται πειστική προσπάθεια στήριξης με την εμφάνιση ισχυρών αγοραστών, εξέλιξη που βοηθά τόσο το Γενικό Δείκτη όσο και την περιφέρεια της αγοράς, ενώ πρωτίστης σημασίας είναι η διαφύλαξη και σήμερα των 1.650 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κερδίζεται μέχρι στιγμής το ”στοίχημα”, καθώς η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών καθιστά εύκολα πραγματοποιήσιμη τη συντήρηση του Δείκτη.

Με συναλλαγές περίπου 10 εκατ. ευρώ, την πρώτη ώρα, η αγορά παραμένει υψηλότερα των 1.650 μονάδων ακολουθώντας εν μέρει την προσπάθεια αντίδρασης των ευρωπαίων.

Κυρίως τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, και δευτερευόντως βιομηχανικές μετοχές, απορροφούν τη μέχρι στιγμής πίεση που ασκείται σε δείκτες μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ, εμφανίζει αυξημένη εμπορευσιμότητα λόγω των επικείμενων εξελίξεων, ενώ μετοχές ”σηματωροί” όπως οι Τασόγλου, Κλωνατέξ, Fanco, Sea Farm κ.α. αντιδρούν και σήμερα.

Είναι προφανές πως όσο ”κρατά” ο FTSE-20 θα επιχειρηθεί η προσπάθεια ”καλλωπισμού” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ειδικότερα στο ευπαθές, τις τελευταίες ημέρες, τμήμα της.

Η μετοχή της Coca – Cola κινείται υψηλότερα των 13 ευρώ, Εμπορική, Eurobank, Εθνική αντιδρούν, η Alpha εμφανίζει οριακές απώλειες, ενώ στον ΟΤΕ ισχυρές αγορές έγιναν στα 11,3 – 11,35 ευρώ.

Μικρό πρόβλημα, καθώς κινείται χαμηλότερα των 14 ευρώ, φαίνεται να παρουσιάζει η μετοχή της ΔΕΗ, αν και η προσφορά είναι ελάχιστη. Η τάση θα μπορούσε σταδιακά να αναστραφεί, να γίνει θετική στη συνέχεια.

Για λόγους όχι μόνο ψυχολογικούς, πλέον, καθώς η στήριξη των 1.650 μονάδων αποκτά και τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχει μεγάλη σημασία εάν επιτευχθεί και σήμερα η συντήρηση της αγοράς πάνω από αυτά τα επίπεδα. Εάν μάλιστα η σημερινή εικόνα είναι ανάλογη της χθεσινής, αν μπορούμε να κάνουμε δηλαδή λόγο για ψευδο-ανοδική συνεδρίαση, με κάποιες ανάσες στην περιφέρεια, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό ”κλείσιμο” για μια πολυτάραχη εβδομάδα.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι, τόσο στον ΟΤΕ όσο και στην Eurobank, ισχυροί αγοραστές ακολουθούν πιστά την τεχνικότητα των δυο μετοχών, διαφυλάσσοντας ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό την ίδια την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v