ΧΑ: Ησυχία, τάξη, αλλά χωρίς (;) ασφάλεια!

Κρατά και σήμερα ο δείκτης τα επίπεδα των 1.650 μονάδων με τη συνδρομή των Eurobank, Coca-Cola, και λιγότερο της Εθνικής, ενώ προέχει η εκτόνωση των έντονων πιέσεων στην περιφέρεια, όπου σημειώνεται αντίδραση με σχετικά χαμηλές συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αυτό που προέχει για σήμερα είναι η στήριξη του δείκτη, η εκτόνωση των έντονων πιέσεων για τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Στα 10,10 ευρώ η μετοχή της Eurobank, οριακά χαμηλότερα των 11,5 ευρώ διορθώνει ο ΟΤΕ, ενώ αντιδρούν ”πιεσμένες” τις τελευταίες ημέρες μετοχές.

Στα 0,75 ευρώ η Altec, στα 0,41 η Microland, ενώ ανάλογη συμπεριφορά έχει και η μετοχή της Datamedia 0,38 ευρώ.

Στα 2,7 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων με συμπεριφορά που προοίωνίζεται άμεσα εξελίξεις. Κάτι τέτοιο πυροδότησαν άλλωστε και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Εθνικής οριακά στα 12 ευρώ, η Cosmote χαμηλότερα των 9,3, ενώ με κέρδη προς τα 5,18 κινείται η Panafon με συναλλαγές περισσότερες των 220.000, ενισχυμένη κατά 1,4% αντιδρά και πάλι προς τα 13 ευρώ η μετοχή της 3E/Coca-Cola.

Για μια ακόμη συνεδρίαση με σταθερά αυξανόμενες συναλλαγές κερδίζει έδαφος η Chipita (3,64 ευρώ), ενώ ο Φουρλής προσεγγίζει πλέον το 1,15 ευρώ (+1,77%). Ο μέχρι στιγμής χαμηλός τζίρος και η σχετική άνεση με την οποία συναντώνται αγοραστές-πωλητές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, δείχνουν να προκαταλαμβάνουν το ”κλείσιμο” του δείκτη.

Φαίνεται, όπως επισημαίνονταν και στην προηγούμενη αναφορά, πως η βάση των 1.650 μονάδων αντέχει για μια ακόμη συνεδρίαση.

Η ανθεκτικότητα των 1.650 μονάδων σε συνδυασμό με τις στηρίξεις που έχουν δημιουργηθεί σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης ”ψαλιδίζουν” ακόμη περισσότερο το discount στη σειρά μηνός Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v