Ενδείξεις σταθεροποίησης

Σταθεροποιητική για την υψηλή κεφαλαιοποίηση η συνεδρίαση, τη στιγμή που διαφαίνονται κάποιες, τεχνικές έστω, ενδείξεις αντίδρασης μετοχών που είχαν πιεστεί σημαντικά τελευταία. Αντιδρά η Eurobank, κατοχυρώνονται κέρδη στον ΟΤΕ, φαίνεται πως εξασφαλίζει και σήμερα τις 1.650 μονάδες ο Δείκτης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε εύρος 14 μονάδων κυμαίνεται ο Δείκτης με αιχμή σήμερα τις τράπεζες και την... κλωστοϋφαντουργία. Δικαιολογημένη όσο και αναμενόμενη η μικρή διόρθωση των τηλεπικοινωνιών.

Επιτέλους, μετά από τέσσερις – πέντε συνεδριάσεις είναι περισσότερες οι ανοδικές έναντι των πτωτικών μετοχών. Η προσπάθεια συντήρησης του Δείκτη έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση, μιας σειράς μετοχών. Από την Datamedia και την Κλωνατέξ, μέχρι τον Έμπεδο, την Altec και την ΕΧΑΕ.

Σε ανοδική φορά μετοχές εταιριών, όπως οι Χατζηιωάννου, Notos Com, Πλαίσιο, Αθηνά, Κορασίδης, Καμπάς, ΑΕΓΕΚ, Ευρωσυμμετοχές και αρκετών ακόμη, επιβεβαιώνουν την ”τεχνικότητα” της αγοράς.

Η μέχρι στιγμής ”ηρεμία” στη μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αποδίδεται, κατά μείζονα λόγο, στη σταθεροποιητική συμπεριφορά του FTSE 20.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ κινείται στα 11,52 ευρώ, οριακά στα 10 ευρώ η Eurobank, ενώ πολύτιμες στηρίξεις προσφέρονται από Εθνική, Εμπορική, Τιτάν και Τρία Έψιλον. Απογοητευτική για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με την καταγραφή νέου χαμηλού 52 εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v