Νέος δείκτης και νέα... πρόστιμα στην αγορά

Την παρουσίαση νέου χρηματιστηριακού δείκτη εξετάζει η διοίκηση του ΧΑ, στον οποίο θα περιλαμβάνονται εταιρίες με βάση ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια. Εγκρίσεις αλλά και πρόστιμα την Πέμπτη από την Επ.Κεφαλαιαγοράς.

Νέος δείκτης και  νέα... πρόστιμα στην αγορά
Το ενημερωτικό δελτίο της EFG Eυρωεπενδύσεις Aναπτύξεως ΑΕΧ για εισαγωγή στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου αναμένεται να εγκρίνει μεταξύ άλλων την Πέμπτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις για την παροχή από τις ΕΠΕΥ της επενδυτικής υπηρεσίας διαχειρίσης χαρτοφυλακίου πελατών, καθώς και η έγκριση χρηματιστηριακών εκπροσώπων των εταιριών ΦΑΣΜΑ, ΖΕΥΣ και Merit.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του euro2day.gr, στην ατζέντα της ΕΚ περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις χρηματιστηριακών παραβάσεων οι οποίες αφορούν 5 ΕΛΔΕ, 3 Αμοιβαία Κεφάλαια, και 3 εισηγμένες εταιρίες, εκ των οποίων η μια είναι τράπεζα.

Τέλος, αναμένεται να συζητηθούν οι αιτήσεις θεραπείας που έχουν κάνει δύο εταιρίες προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εξάλλου, τη δημιουργία ενός νέου χρηματιστηριακού δείκτη σχεδιάζει άμεσα η διοίκηση του χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr , ο νέος δείκτης θα περιλαμβάνει εταιρίες οι οποίες θα πληρούν συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια όπως : free float άνω του 25%, spread μικρότερο του 2%, εμπορευσιμότητα μεγαλύτερη του 5% της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας, ύπαρξη ιστοσελίδας σύμφωνα με τους κανόνες που ήδη έχει ορίσει το ΧΑ, πραγματοποίηση roadshow και τμήμα σχέσεων με τους επενδυτές.

Το σχετικό κείμενο έχει ήδη δοθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς για διαβούλευση, και σύντομα αναμένεται να διαμορφωθεί στην τελική του μορφή.

Επίσης, από το παραπάνω δείκτη ενδεχομένως να εξαιρεθούν εταιρίες υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας, καθώς και αυτές που διαθέτουν μεν ειδικό διαπραγματευτή, χωρίς όπως να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το σχετικό σχέδιο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΧΑ την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v