Αναστολή πληρωμών από Connection

Δήλωση για αναστολή πληρωμών υπέβαλε την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Connection, προκειμένου να προκαταλάβει την ειλημμένη απόφαση των τραπεζών να καταγγείλουν το κοινοπρακτικό δάνειο, και αποσκοπώντας να υπαχθεί η εταιρία στο άρθρο 44 του νόμου 1892/1990 για την εξυγίανση των επιχειρήσεων. Διαχειριστικό έλεγχο ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναστολή πληρωμών από Connection
Δήλωση για αναστολή πληρωμών υπέβαλε την Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Connection, καθώς και η θυγατρική της εταιρία ”ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ”, ως ”μη δυνάμενες πλέον να αντεπεξέλθουν στα έντονα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν”.

Η κίνηση αυτή, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, έρχεται να προκαταλάβει την ειλημμένη απόφαση των τραπεζών να καταγγείλουν το κοινοπρακτικό δάνειο, αποσκοπώντας να υπαχθεί η εταιρία στο άρθρο 44 του νόμου 1892/1990 για την εξυγίανση των επιχειρήσεων.

Η νέα αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή μετά από επιστολή της εταιρίας προς το Χρηματιστήριο, στην οποία αναλύονται τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή άσχημη κατάσταση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η εταιρία θα επιδιώξει την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της σύμφωνα με το άρθρο 44 ν. 1892/1990 για την εξυγίανση επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία θα επιδιώξει επίσης τον δικαστικό διορισμό επιτρόπου σύμφωνα με το άρθρο 45 ν. 1892/1990, με σκοπό τη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων και την ταχύτερη επίτευξη συμφωνίας με την απαιτούμενη πλειοψηφία των πιστωτών.

Ειδικότερα, η εταιρία θα προτείνει συμβιβαστική διαγραφή μέρους των υποχρεώσεών της σε ποσοστό πάντα μικρότερο από αυτό που προσδοκάται σε περίπτωση εκκαθάρισης, καθιστώντας έτσι τη θέση των πιστωτών της ευμενέστερη.

Η εταιρία, όπως επισημαίνεται στην επιστολή της Connection, θεωρεί ότι η επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της στα πλαίσια του άρθρου 44 ν. 1892/1990 για συμβιβαστική διαγραφή μέρους των υποχρεώσεών της αποτελεί τη μόνη λύση προκειμένου:

* Nα εισέλθει σε διαδικασία εξυγίανσης μέσα από ένα βιώσιμο σχήμα με περιορισμένες υποχρεώσεις και ευοίωνες προοπτικές ανάκαμψης.

* Να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της προς όφελος του προσωπικού και του επενδυτικού κοινού.

* Να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της, προκειμένου να εξοφλεί κανονικά πιστωτές διαρκών συμβάσεων, όπως στρατηγικούς προμηθευτές (οίκους εξωτερικού), αποφεύγοντας έτσι την καταγγελία των συμβάσεων αντιπροσώπευσης που διαθέτει.



* Να καταστεί βιώσιμη έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσελκύσει εκ νέου στρατηγικούς επενδυτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν με ίδια κεφάλαια.

* Να επιτύχει για τους πιστωτές της ικανοποίηση των απαιτήσεών τους μεγαλύτερη από αυτή της συμμετοχής τους σε διαδικασία ενδεχόμενης εκκαθάρισης.

* Να εξασφαλίσει μια διαφανή και δίκαιη διαδικασία αναλογικής ικανοποίησης όλων των πιστωτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η εταιρία θα καλέσει τους πιστωτές της να συναινέσουν άμεσα σε διορισμό επιτρόπου, καταλήγει η επιστολή.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να ζητηθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο ο ορισμός ελεγκτών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρία Connection, για τη χρονική περίοδο της χρήσης 2002.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Connection έχει ανασταλεί και, μετά την εξώδικη δήλωση του ορκωτού ελεγκτή της, τίθενται πλέον σε αμφιβολία η αξιοπιστία και το περιεχόμενο των οικονομικών της καταστάσεων, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κεφαλαιαγοράς.

* Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς το Χ.Α. δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v