Οι ΑΧΕ για τη συνεδρίαση της Παρασκευής

Για περιορισμένες ”τεχνικές αντιδράσεις”, για τοποθετήσεις σε επιλεκτικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και για απόπειρα σταθεροποίησης της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα κάνουν λόγο οι χρηματιστηριακές, αναφερόμενες στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Οι ΑΧΕ για τη συνεδρίαση της Παρασκευής
Στους ρυθμούς των ευρωπαϊκών αγορών αναμένει η Marfin Hellenic πως θα συνεχίσει να κινείται σήμερα η αγορά, με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές του FTSE 20. ”Όλο και πιο πιθανό” εκτιμά άλλωστε το ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.

Επίσης, το report αναφέρεται στην άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) τεσσάρων εταιριών. Αναλυτικά, γίνεται λόγος για την Intracom που θα εκδώσει 4,04 εκατ. νέες μετοχές, τη Γερμανός που θα εκδώσει 222 χιλ. νέες μετοχές, τη Γρ. Σαράντης που θα εκδώσει 80 χιλ. νέες μετοχές και την Inform Lykos που θα εκδώσει 92,6 χιλ. νέες μετοχές.

Δεν πρόκειται, κατά το πρωινό report της Fortius Finance να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακράτησης των 1.650 μονάδων για τον Γ.Δ., καθώς η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 1.520-1.530 μονάδες. Τυχόν θετική εικόνα των ευρωαγορών σήμερα μπορεί να δικαιολογήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον προς δεικτοβαρείς μετοχές.

Αρκετά πιθανό θεωρεί η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι τάσεις συσσώρευσης που παρουσιάζει η αγορά στα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει ”μία, μικρής κλίμακας, τεχνική αντίδραση”.

Εξάλλου, το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη διαφοροποίηση της τάσης, δεδομένης και της απουσίας σημαντικών νέων.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v