Παρά τα μικρά κέρδη με τα οποία κινούνται οι Ευρωπαϊκές Αγορές, καμία διάθεση αλλαγής του υπάρχοντος «άνευρου» σκηνικού δεν εμφανίζεται στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να επιμένει στις συνεχείς εναλλαγές προσήμων, κινούμενος μεταξύ 753,64 (-0,23%) και 757,88 μονάδων (+0,33%), ενώ με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συναλλαγών, ο τζίρος πλησιάζει τα 5,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 0,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ).
Είναι περισσότερο από πασιφανής η έλλειψη διάθεσης ανάληψης πρωτοβουλιών, τόσο από τους αγοραστές όσο και από τους πωλητές και όλα δείχνουν ότι η μεταβολή ημέρας και ίσως και εβδομάδας θα κριθεί προς το τέλος, αν όχι στις τελικές δημοπρασίες, ενώ παραμένει άγνωστο αν η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά θα έχει προλάβει να έχει κάποιες ενδείξεις από τις αναμενόμενες απόψεις του ΔΝΤ, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και όχι μόνο, πριν τη λήξη της συνεδρίασης.
Από εκεί και πέρα, από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, χρήζουν αυξημένης προσοχής οι επιμένουσες πιέσεις στην Intralot (-3,20%), αλλά και στη MIG (-8,33%).
Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, η εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό παραμένει μικτή και με μικρές μεταβολές, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται οι Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι ΑΔΜΗΕ (-1,04%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,11%), Grivalia (-1,04%) και ΟΠΑΠ (-1,05%).
Κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, καθώς οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς τίτλοι «ταλαιπωρούνται» πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και αρκούν λίγες εντολές σχετικού «ειδικού βάρους», προκειμένου να διαμορφώσουν τάση.