Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 755 μονάδων. Ανοδος υψηλότερη του 1% για ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής. Ανεβάζει ταχύτητες ο τζίρος.

ΧΑ: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Τα θετικά πρόσημα στις Ευρωπαϊκές Αγορές δίνουν τόνωση στην ψυχολογία των αγοραστών, προκειμένου να επιχειρήσουν τη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, όμως ο τζίρος δείχνει σχετικά ενισχυμένος σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και αυτό μπορεί να χρειάζεται προσοχή για τη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο να ξεπερνά τα 3 εκατ., όταν στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχε συμπληρωθεί ούτε το πρώτο εκατομμύριο.
Σαφή υπεροχή των αγοραστών δείχνει η, μέχρι στιγμής, εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου με αρνητικά πρόσημα παραμένουν μόνο οι Alpha Bank (-0,15%), Εθνική (-1,19%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,54%).

Από τις μετοχές που κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα, κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν οι Eurobank (+1,03%), Πειραιώς (+1,43%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,31%), ΔΕΗ (+1,55%), ΟΠΑΠ (+1,16%) και Fourlis (+1,06%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με διαθέσεις θετικής διάκρισης οι Τρ. Αττικής (+2,22%), Ικτίνος (+3,16%), Cenergy (+1,56%) και MIG (+1,33%).

Αν και μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έστω και αν έχει υποχωρήσει από το μέχρι στιγμής υψηλό των 757,33 μονάδων (+0,60%), παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο κοντά στα υψηλά ημέρας και σε αυτό καίρια συμβολή θα έχει ο τραπεζικός κλάδος.

Η Αγορά καλείται να τιμολογήσει τα αποτελέσματα α' εξαμήνου που ανακοίνωσε η Τιτάν, ενώ θα περιμένει με ενδιαφέρον τα μηνύματα που θα προκύψουν από τη σημερινή γ.σ. της Εθνικής.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μετά το χθεσινό +3,38% και το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας, σήμερα ο τίτλος της δεν έχει έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v