Η συμπλήρωση των τριών πρώτων ωρών συνεδρίασης μπορεί να βρήκε τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να επιμένει στο θετικό πρόσημο, όμως θα ήταν παράλειψη να μην επισημανθεί η σχετική υποχώρηση από τα, μέχρι στιγμής, ενδοσυνεδριακά υψηλά των 754,94 μονάδων (+0,62%), με κύριο «υπαίτιο» τον τραπεζικό κλάδο, καθώς έχουν γυρίσει σε μικρές απώλειες οι μετοχές των Εθνικής (-0,08%) και Πειραιώς (-0,16%).
Σαφώς μεγαλύτερο προβληματισμό από τη σχετική υποχώρηση των βασικών δεικτών συνεχίζει να δημιουργεί ο, περίπου, ανύπαρκτος τζίρος, ο οποίος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Χωρίς αμφιβολία, θα είναι μία ακόμα μεγάλη απογοήτευση, ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, κάνοντας τη γνωστή κίνηση των τελευταίων ημερών, να γυρίσει και να κλείσει με αρνητικό πρόσημο, συμπληρώνοντας και πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.
Σε κάθε περίπτωση, από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα επιμένουν να κινούνται οι Alpha Bank (+1,30%), Μυτιληναίος (+1,52%) και ΟΛΠ (+1,32%), με τον τελευταίο τίτλο να έχει διακινήσει λιγότερα από 800 τεμάχια (!)
Από τις μετοχές που πιέζονται προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,87%) και ΕΥΔΑΠ (-1,06%). Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE25 περιστρέφονται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και αυτό αυξάνει σημαντικά τη δυσκολία της πρόβλεψης, όσον αφορά το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη.
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, προς νέα ιστορικά υψηλά οδεύει ο Ικτίνος (+1,44%), ενώ σημαντική κινητικότητα καταγράφεται στον τίτλο της Τρ. Αττικής (+10,88%), μετά την ανακοίνωση που θέλει την Pimco σαν Προτιμητέο Επενδυτή. «Η Τράπεζα εξασφάλισε το σύνολο των προβλεπόμενων κεφαλαίων της», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικής. «Επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για υπερκάλυψη των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας», πρόσθεσε.