Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ολοταχώς προς νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου

Κίνηση σε πολύ στενό εύρος πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης. Απώλειες καταγράφουν ΔΕΗ, Μοtor Oil, Σαράντης, Εθνική Tράπεζα. Κέρδη για Eurobank, OTE, Aegean, Alpha Bank. Πολύ χαμηλός ο τζίρος συναλλαγών.

ΧΑ: Ολοταχώς προς νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου

Με τα μηνύματα να παραμένουν ουδέτερα από την αγορά ομολόγων και τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται με μικρές και απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, περιμένοντας τα «καινούργια νέα» από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου, το Χ.Α. δείχνει να ξεμένει από «χορηγούς», ενώ ο απελπιστικά χαμηλός τζίρος «απαγορεύει» κάθε σκέψη για τοποθετήσεις, τουλάχιστον στα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, που παραμένουν, με αυξημένη ρευστότητα, εκτός αγοράς.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι ενώ τείνουν να συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης επιμένει και κινείται σε ένα εντυπωσιακά στενό εύρος, που μόλις και ξεπερνάει τις δύο μονάδες, με χαμηλό τις 754,44 (+0,01%) και υψηλό τις 756,95 μονάδες (+0,34%), ενώ ο τζίρος κάνει προσπάθειες να πλησιάσει τα 3 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για καταγραφή νέου αρνητικού ρεκόρ συναλλαγών, πολυετίας (!).

Με τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές να περιστρέφονται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εναλλάσσοντας πρόσημα, την «ευθύνη» να διατηρήσουν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό πρόσημο έχουν αναλάβει ΟΤΕ (+1,33%) και ΟΠΑΠ (+1,47%), ενώ σχετικές βοήθειες δίνει και η Αεροπορία Αιγαίου (+1,45%).
Από τις μετοχές του FTSE25, που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΔΕΗ (-1,30%), Ελ. Πετρέλαια (-1,12%), Motor Oil (-1,12%), ΟΛΠ (-1,16%) και Σαράντη (-1,39%).

Εξαιρετικά χαμηλές και οι συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων, καθώς το συμβόλαιο του δείκτη μόλις και μετά βίας έχει διακινήσει 112 συμβόλαια, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η σημερινή εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α. φανερώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο όχι μόνο τον απόλυτο μηδενισμό του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τις «δύσκολες» συνεδριάσεις που ακολουθούν, αν δεν προκύψει η εξέλιξη-καταλύτης, που θα αλλάξει κλίμα και διαθέσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v