Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπεί στις 755 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μικρή άνοδο καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Coca Cola, Tιτάνας, ΟΤΕ, Πειραιώς. Στο κόκκινο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Μοtor Oil.

ΧΑ: Ισορροπεί στις 755 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να δείχνει ότι ξεπερνά την αρχική επιφυλακτικότητα, έχοντας γυρίσει σε θετικό πρόσημο και δοκιμάζοντας τιμές υψηλότερα των 750 μονάδων, όμως ο τζίρος παραμένει σε άθλια επίπεδα, κρατώντας τον πήχη των προσδοκιών για κάτι σημαντικά καλύτερο, σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, βρήκε τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί μεταξύ 749,9 (-0,10%) και 753,63 μονάδων (+0,45%), ενώ ο τζίρος δεν έχει υπερκεράσει το 1 εκατ. ευρώ και βέβαια το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι «με αυτό τον τζίρο και χωρίς ειδήσεις-καταλύτες, σε τι μπορεί να ελπίζει η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά;».

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η μέχρι στιγμής εικόνα δίνει στους αγοραστές μικρό προβάδισμα, καθώς με αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο οι Εθνική (-0,08%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,12%), ΕΥΔΑΠ (-0,18%), ΕΧΑΕ (-1,19%), Motor Oil (-0,45%), ΟΠΑΠ (-0,31%), Σαράντης (-0,29%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,55%).

Από τις μετοχές του FTSE25 που διεκδικούν καλύτερες αποτιμήσεις, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται οι Alpha Bank (+1,35%), Αεροπορία Αιγαίου (+1,09%), Μυτιληναίος (+1,40%) και Jumbo (+1,19%).

Ανεξάρτητα από το τελικό πρόσημο του γενικού δείκτη, που γίνεται προσπάθεια να διακόψει το πτωτικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, η «μεγάλη εικόνα» στο ταμπλό παραμένει τουλάχιστον απογοητευτική και τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, προσπαθούν να ξεχωρίσουν θετικά οι Τρ. Αττικής (+6,48%), ΕΚΤΕΡ (+5,58%) και Άβαξ (+1,06%).

Αν επιμείνουν οι αγοραστές, σαν πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο δείχνει η υπέρβαση των 764 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v