Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ηπιες κινήσεις για τον Γενικό Δείκτη

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 755 μονάδων. Κέρδη καταγράφουν ΔΕΗ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Alpha Bank. Aπώλειες για Τιτάνα, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή. Πολύ χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Ηπιες κινήσεις για τον Γενικό Δείκτη

Την «πεπατημένη» των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων δείχνει να ακολουθεί και σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει στα γνωστά, ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και το γενικότερο κλίμα να είναι περισσότερο φορτισμένο, όσο γνωστοποιούνται τα αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών στο Χ.Α., ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 749,51 (-0,26%) και 752,61 μονάδων (+0,15%), αλλάζοντας πρόσημα, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 2,2 εκατ., από τα οποία το 1,1 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ).

Αυτά την ώρα που οι Ευρωπαϊκές Αγορές κινούνται με μικρά κέρδη, ενώ παραμένουν ουδέτερα τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων.

Η προσοχή των λίγων ενεργών επενδυτών στο Χ.Α. εστιάζεται στο τραπεζικό ταμπλό, καθώς ο κλαδικός του δείκτης έρχεται από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 5,05% και στον τίτλο της ΔΕΗ (+1,28%), ο οποίος μετρά, επίσης, τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 5,95%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και εκτός της ΔEH, μόνο η μετοχή της Fourlis (+1,79%) καταγράφει μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας, αλλά με ελαχιστότατες συναλλαγές. Όλοι οι υπόλοιποι Δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, χωρίς διαθέσεις ανοδικής ή καθοδικής διαφυγής.

Αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά την αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρίας Fourlis είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τελική ονομαστική αξία μετοχής €0,91 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,10 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Επίσης, από σήμερα οι μετοχές της εταιρείας Σφακιανάκης είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με έκδοση 15.828.960 νέων μετοχών, σε τιμή διάθεσης μετοχής €0,32. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 27/07/2018 έως και 10/08/2018 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται από 27/07/2018 έως και 07/08/2018.

Τέλος, ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη η δημόσια προσφορά των μετοχών της CNL Capital για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η CNL Capital είναι η πρώτη εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Η εταιρεία προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 4.000.000 ευρώ, με την έκδοση 400.000 νέων κοινών ονομαστικών, ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ εκάστη.

Οι προσφερόμενες μετοχές θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στο σύνολο του Επενδυτικού Κοινού με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v