Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Εσπασε» το κόκκινο σερί χωρίς τζίρο

Ανοδος μόλις 0,33% η «απάντηση» στις τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Συνεχίζει να προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος. Ανοδος για τράπεζες, ξεχώρισαν Εθνική και Attica Bank (+14,5%). Πιέσεις για ΟΠΑΠ και Coca Cola.

ΧΑ: «Εσπασε» το κόκκινο σερί χωρίς τζίρο

Οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έρχονταν από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να αθροίζει απώλειες 3,04% και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών απώλειες 5,54% και σήμερα, παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, οι αγοραστές έδειξαν πιο έτοιμοι, στην προσπάθεια διακοπής των συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή τους αντίδραση οι λίγοι αγοραστές δεν είχαν τις βοήθειες των Ευρωπαϊκών Αγορών, αλλά κάποια θετικά μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, όπου σημειώθηκε μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων (στο 3,78% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου).

Από την άλλη, ασφαλώς και συνέχισε να προβληματίζει ο τζίρος, ο οποίος έδωσε τα "διαπιστευτήριά του" από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Το πρώτο ημίωρο συναλλαγών συμπληρώθηκε με τζίρο 0,5 εκατ., με μηδενικές συναλλαγές παρέμεναν οι ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, 2 τεμάχια είχε διακινήσει η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, 50 τεμ. ο ΟΛΠ και με τριψήφιο όγκο συναλλαγών παρέμεναν οι ΑΡΑΙΓ, ΓΡΙΒ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΤΙΤΚ και ΦΡΛΚ.

Η συμπλήρωση της πρώτης ώρας βρήκε τον τζίρο στα 0,9 εκατ., την ΕΥΔΑΠ με 42 τεμ., 100 τεμ. για την ΕΧΑΕ και με τριψήφιο όγκο συναλλαγών τους ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΕΕΕ, ΟΛΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΤΙΤΚ και ΦΡΛΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 67 λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, ενώ στο δίωρο ο τζίρος έφθανε στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα συναλλακτικά δεδομένα συνεχίστηκε η συνεδρίαση και πάρα πολλά κρίθηκαν από τις απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών.

"Η χαμηλή ορατότητα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε σχέση με εξελίξεις που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν το παρόν σκηνικό ουσιαστικής αποχής της Επενδυτικής Κοινότητας, δεν αναμένεται να αλλάξει. Επομένως, η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε μικρό εύρος διακύμανσης είναι το επικρατέστερο σενάριο. Η ανοδική κίνηση της Wall Street προϊδεάζει για αυξημένη πιθανότητα θετικού προσήμου για τον Δείκτη. Οι γ.σ. της Εθνικής Τράπεζας (reverse split 1ν/10π), της Τράπεζας Αττικής για απόφαση για ΑΜΚ και εκείνη του Ελλάκτωρα με την αντιπαράθεση Καλλιτσάντση - Μπόμπολα στο τελικό στάδιο, συνιστούν το κύριο μενού γεγονότων των επόμενων ημερών", ανέφερε στις πρωινές της εκτιμήσεις η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Alpha Bank (+1,35%) δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, ενώ η μετοχή της Εθνικής (+3,38% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), εν όψει και της αυριανής συνέλευσης, έβγαλε αγοραστές προς το τέλος. Eurobank (+0,12%) και Πειραιώς (+0,96%), όπως και η Εθνικής, "είδαν" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Τραπεζικός δείκτης μπορεί να ξεκίνησε επιφυλακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 813,43 μονάδες (-0,24%), όμως από εκεί και πέρα οι λίγοι αγοραστές φάνηκαν περισσότερο "ευέλικτοι", με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ να γυρίσει σε θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 827,67 μονάδες (+1,51%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 825,94 (+1,30%), μέσω των τελικών δημοπρασιών σημείωσε νεότερα υψηλά στις 828,4 (+1,60%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 827,8 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,53%.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι για τα θεωρούμενα περισσότερο συντηρητικά χαρτοφυλάκια, όσο ο εν λόγω δείκτης αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 838 μονάδων, η αποχή είναι η πλέον ενδεικνυόμενη κίνηση.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, αλλά κατεβαίνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η μετοχή της Τρ. Αττικής (+14,58%), με τους αγοραστές να παίρνουν επιθετικότερες πρωτοβουλίες σήμερα και μετά τις αποφάσεις της γ.σ., που θέλουν την Pimco σαν Προτιμητέο Επενδυτή. "Η Τράπεζα εξασφάλισε το σύνολο των προβλεπόμενων κεφαλαίων της", δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικής. "Επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για υπερκάλυψη των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας", πρόσθεσε. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δεν αποκλείεται ο τίτλος να αποδειχθεί το απόλυτα βραχυπρόθεσμο "bet", όμως αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υποχώρησε σχετικά από το υψηλό ημέρας των 0,2655 ευρώ (+22,92%).

Μένοντας στα Τραπεζικά νέα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "για ένα μήνα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών από τους Υποψήφιους Αγοραστές για το πακέτο των 630 ακινήτων που πωλεί η Eurobank και το οποίο φέρει την επωνυμία 'Pixel'. Με δεδομένη την παράταση, εκ των πραγμάτων μεταφέρεται και η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών προς τα τέλη Αυγούστου.

Επίσης, στα 129,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις από Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις στις Ελληνικές Τράπεζες στα τέλη Ιουνίου, από 128,06 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου, εμφανίζοντας άνοδο 1,4 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μείωση κατά 471 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2018, οι καταθέσεις της Γενικής Κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 514 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 38,7%, από 41,3% τον προηγούμενο μήνα.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΥΔΑΠ (+3,18% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), ενώ είχαν προηγηθεί δύο συνεχόμενες πτωτικές. Αν ο τίτλος δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 5,76 - 5,84 ευρώ, στο άνω εύρος της οποίας ολοκλήρωσε την σημερινή συνεδρίαση, δεν αποκλείεται να κινηθεί προς το ψυχολογικό όριο των 6,00 ευρώ. Το ημερήσιο "stop long" στα 5,41 ευρώ.

Ο τίτλος του ΑΔΜΗΕ (+0,12%) συνεχίζει να "ταλαιπωρείται" αδυνατώντας να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 1,76 ευρώ. Σημαντική στήριξη στα 1,70 - 1,67 ευρώ, ενώ ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1,754 ευρώ (ημερήσιο "stop short"), μπορεί να δώσει την επιθυμητή κίνηση προς τα 1,85 - 1,87 ευρώ.

Η μετοχή της Grivalia (-0,58%) συνεχίζει να έχει ζητούμενο την ανοδική διαφυγή υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου στα 9,00 ευρώ. Το ημερήσιο "stop short" στα 9,24 ευρώ και πολύ σημαντική η στήριξη στα 8,39 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια, "την ανάκληση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ (-0,81%) και την αντικατάστασή του με εννεαμελές Δ.Σ που προτείνει η πλευρά των Αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση ψήφισε προ ολίγου η επαναληπτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78,07%. Η πρόταση των αδελφών Καλλιτσάντση στηρίχθηκε από το 53% των ψήφων, κυρίως μέσω της σχεδόν μαζικής στήριξης Ξένων Θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά σε ψήφους μέχρι να αρχίσει η καταμέτρηση ορισμένων Ξένων Θεσμικών, αλλά τελικά επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών που ήθελαν να επικρατούν οι Αδελφοί Καλλιτσάντση και η πρωτοβουλία 'Change4Ellaktor".

Από εκεί και πέρα, νέα ιστορικά υψηλά για τον Ικτίνο (+2,89%), αντέδρασε μετά από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η MIG (+5,95%) και μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές ο Άβακας (+1,30%), επέστρεψαν οι αγοραστές στην ΕΚΤΕΡ (+1,52%), δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΛΧΑ (+2,74%), πέντε πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες έξι για την Τεχν. Ολυμπιακή (-1,99%), ενώ "καρέ" πτωτικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε η Intralot (-4,28%).

Το σημερινό θετικό κλείσιμο, δεν άλλαξε τα τεχνικά δεδομένα για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, το ημερήσιο "stop short" στις 774 μονάδες και η αμέσως επόμενη αντίσταση στις 792. Οι πρώτες στηρίξεις στις 746, 736 και 728 μονάδες.
Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,18%), το ημερήσιο "stop short" στις 2055 μονάδες. Πρώτη στήριξη στις 1986 και αμέσως επόμενη στις 1950 μονάδες.

Παραμένει αισιόδοξη για το μακροοικονομικό αφήγημα της Ελλάδας η HSBC, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη εξέπληξε θετικά τα πρώτα τρίμηνα του έτους, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από πριν την κρίση.  

Τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΕΧΑΕ παραθέτουν οι IBG και Βeta Sec. σε αναλύσεις τους. Ειδικότερα η IBG εκτιμά ότι τα μετά φόρων κέρδη της EΧΑΕ θα ανέλθουν στα 2,21 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44,8% σε ετήσια βάση. Ο τζίρος προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 13,8 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή περικόπτει την τιμή - στόχο στα 4,80 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση "Neutral" αμετάβλητη. Από την πλευρά της η Beta Sec εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα διαμορφωθούν στα 2,69 εκατ., ενισχυμένα κατά 76%. Σε ό,τι αφορά το τζίρο η χρηματιστηριακή βλέπει να ανέρχεται στα 14,7 εκατ. το α΄ εξάμηνο. Η εισηγμένη ανακοινώνει αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 749,49 (-0,10%) και 754,94 μονάδων (+0,62%), στις 17.00 βρέθηκε στις 753,43 και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 752,78 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,33%.

Ο τζίρος στα 17,9 εκατ., από τα οποία τα 4,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ), ενώ ΑΛΦΑ και ΟΤΕ απέσπασαν το 32% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΕΧΑΕ.

Δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΑΛΦΑ, ΛΑΜΔΑ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΠ.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Viohalco και στο χαμηλό ημέρας οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν και Fourlis.

Σχεδόν μοιρασμένη η τελική εικόνα με 51 ανοδικές μετοχές, έναντι 48 πτωτικών, 12 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 3% και άλλοι 13 με απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Τι έγινε στις ξένες αγορές

Με μικτά πρόσημα, ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Hang Seng (+0,90%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη Kospi (-0,31%).
Αρνητικά τα πρόσημα στην Ευρώπη, μικτές οι διαθέσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Αξιοσημείωτα κέρδη για το Πετρέλαιο, μικρότερα για Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, χαμηλότερα κινήθηκε η Γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο, καθώς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo, το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε στις 101,7 μονάδες, από 101,8 τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση στις 101,5 μονάδες. Ο δείκτης τρέχουσας αποτίμησης διαμορφώθηκε στις 105,3 μονάδες, ενώ οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα φτάσει στις 104,8.

Ο δείκτης για τις εκτιμήσεις κινήθηκε στις 98,2 μονάδες, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 98,1.
Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών τον Ιούνιο, ενώ τα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν 5,3% χαμηλότερα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 631.000 μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2017. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν 2,8% στις 670.000. Οι πωλήσεις του Μαϊου αναθεωρήθηκαν στις 666.000 μονάδες, έναντι 689.000 που είχε μετρηθεί αρχικά.

Τι λένε οι αναλυτές

"Παρά την διατήρηση του καλού κλίματος στις Διεθνείς Αγορές, η 'κρούση' με την αντίσταση των 775 μονάδων Γενικού Δείκτη, ήταν αρκετή για να ανακοπεί η ανοδική κίνηση προς το άνω εύρος του range 735 - 790" επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Η αδυναμία της Αγοράς ήταν ιδιαίτερα εμφανής, ειδικά στον Τραπεζικό κλάδο, με τον δείκτη Τραπεζών να αδυνατεί να δώσει ημερήσιο κλείσιμο άνω των 905 μονάδων, κάνοντας νέα χαμηλά διμήνου και διατηρώντας το σήμα πώλησης για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα. Η επόμενη ζώνη στήριξης για τον κλαδικό δείκτη, είναι αυτή των 798 μονάδων, όπου η πτωτική πορεία αυτού είχε ανακοπεί και τις 2 προηγούμενες φορές που την είχε αντιμετωπίσει μέσα στο έτος.

Η ίδια εικόνα συσσώρευσης παρουσιάζεται και στις τιμές του 10ετούς ομολόγου, αδυνατώντας να πάρει κατεύθυνση και δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των ελαχίστων πλέον, Συμμετεχόντων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μόλις τέσσερις συνεδριάσεις απομένουν για τον μήνα Ιούλιο, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εμφανίζεται όλο και μειούμενο και φρόνιμο θα ήταν να χαμηλώσουμε ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες μας (όσο αυτό είναι δυνατόν) το επόμενο διάστημα, για οποιαδήποτε κίνηση εκτός του trading range το οποίο προαναφέραμε.

"Όπως συνηθίζεται τον μήνα Αύγουστο η συναλλακτική δραστηριότητα βρίσκεται στο ναδίρ, οι καταλύτες σπανίζουν και δεν θα έπρεπε να παραξενευτούμε εάν δούμε συνεχόμενα αρνητικά ρεκόρ σε τζίρους συναλλαγών" εκτιμά ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Μικρό premium για τα ΣΜΕ του FT 25

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης και στην Αγορά Παραγώγων, αλλά με τις συναλλαγές να επιστρέφουν σε χαμηλότερα επίπεδα τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (8.358 συμβόλαια).
Στα 7.339 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.321 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 212, 147 για τον Αύγουστο και 65 για τον Σεπτέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.996) κινήθηκε μεταξύ 1.990,5 και 2.000 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση 0,20%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (400), Εθνική (4.173), Alpha Bank (312), Πειραιώς (1.011), ΔΕΗ (211), ΟΤΕ (261), Ελλάκτωρα (604), MIG (254), Μυτιληναίο (278), Τέρνα Ενεργειακή (243), Intralot (280).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 62.186, Eurobank 33.830, Εθνική 195.492, Alpha Bank 22.622, ΔΕΗ 15.359, ΑΔΜΗΕ 10.257, Πειραιώς 25.681.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 17.002.207 τεμ., (από 16.701.207 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 91.642.914 τεμ. (91.642.914), Πειραιώς 17.997.298 τεμ. (18.047.774), ΔΕΗ 5.215.548 τεμ. (5.254.548), Eurobank 21.618.547 τεμ. (21.618.547), Folli Follie Group 1.397.946 τεμ. (1.402.946).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v