Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιτόπιος βηματισμός για τον Γενικό Δείκτη

Σε στενό εύρος η κίνηση του Γενικού Δείκτη. Κέρδη καταγράφουν Πειραιώς, Eurobank, Motor Oil, Coca Cola. Aπώλειες για Μυτιληναίο, Τιτάνα, Alpha Bank, OTE, Jumbo. Χαμηλός παραμένει ο τζίρος συναλλαγών.

ΧΑ: Επιτόπιος βηματισμός για τον Γενικό Δείκτη

Η Αγορά δείχνει να επιστρέφει σε χαμηλότερους τζίρους και ο Γενικός Δείκτης σε στενό εύρος κίνησης, καθώς όσοι έχουν απομείνει να ασχολούνται με τα δρώμενα στο ταμπλό του Χ.Α. επί καθημερινής βάσεως, περιμένουν τον επόμενο καταλύτη και αυτός ίσως είναι η αναμενόμενη έκθεση του ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα, τα βλέμματα των ενεργών παικτών έχουν επικεντρωθεί στην Ουάσινγκτον. Εκεί συνεδριάζει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με στόχο την έγκριση της έκθεσης που έχει συνταχθεί για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του άρθρου 4 του κανονισμού του ΔΝΤ.

Η έκθεση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, επειδή θα περιέχει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τακτική γ.σ. της MIG.

Παίρνοντας με τη χρονική τους σειρά τις ειδήσεις πριν την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, η Merit Sec., ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών της "CNL Capital Ε.Κ.Ε.Σ.-Δ.Ο.Ε.Ε." προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 26/07/2018, ανακοίνωσε ότι διατέθηκαν συνολικά 400.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, με ονομαστική αξία € 10 εκάστη.

Από την άλλη, η χθεσινή γ.σ. της Εθνικής ενέκρινε την (i) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 0,90 ευρώ λόγω κεφαλαιοποίησης ισόποσου μέρους του ειδικού αποθεματικού της Τράπεζας σύμφωνα με το Άρθρο 4.4α του Κ.Ν. 2190/1920, και (ii) αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας από 0,30 σε 3,00 ευρώ και μείωση του συνολικού αριθμού αυτών από 9.147.151.527 σε 914.715.153 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές με συνένωση των εν λόγω μετοχών (reverse split) σε αναλογία δέκα παλαιών κοινών μετοχών έναντι μίας νέας κοινής μετοχής της Τράπεζας.

Από σήμερα, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση τα 7.914.480 δικαιώματα της εταιρείας Σφακιανάκης συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, διαπραγματεύσιμα από 27/07/2018 έως και 07/08/2018, ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος €0,0720. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 27/07/2018 έως και 10/08/2018.

Επίσης, κατόπιν της απόφασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 26/07/2018, οι μετοχές της εταιρείας Τζιρακιάν από σήμερα διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, έχει κινηθεί μέσα σε ιδιαίτερα στενό εύρος, μικρότερο των τεσσάρων μονάδων, με χαμηλό τις 753,9 (-0,20%) και υψηλό τις 757,88 μονάδες (+0,33%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 2,2 εκατ., από τα οποία το 0,4 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ελάχιστες είναι αυτές που παρουσιάζουν μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας και πιο συγκεκριμένα οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,11%), ΕΥΔΑΠ (-1,03%), ΟΠΑΠ (-1,10%) και Motor Oil (+1%).

Ευνόητο είναι ότι με τη συντριπτική πλειονότητα των Δεικτοβαρών τίτλων να περιστρέφονται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, όλα τα σενάρια για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, αλλά και της εβδομάδας, παραμένουν ανοιχτά.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v