Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στασιμότητα με τζίρο... ημιαργίας στο ΧΑ

Στη ζώνη των 750-755 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να παραμένει στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων συνεδριάσεων. Πτώση για Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σε νέα υψηλά ο Ικτίνος.

Στασιμότητα με τζίρο... ημιαργίας στο ΧΑ

Κατεβάζει στροφές η συναλλακτική δραστηριότητα και παρά τη θετική εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, την κίνηση του τζίρου δείχνουν να ακολουθούν και οι βασικοί δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τον γενικό δείκτη να έχει απολέσει το σύνολο των αρχικών κερδών και να έχει γυρίσει σε οριακές απώλειες, με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα και παρά την αρχική αναρρίχηση μέχρι τις 757,33 μονάδες (+0,60%), από εκεί και πέρα ο Δείκτης ακολούθησε σταθερά πλαγιοκαθοδική κατεύθυνση και πλέον, όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν ανοιχτά για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος φθάνει στα 7 εκατ., ενώ από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η μετοχή της Eurobank (+1,21%) καταγράφει κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, ξεχωρίζουν το -2,38% της Εθνικής, το -1,61% της Τέρνα Ενεργειακή και το -1,12% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος και αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, τυχόν κλείσιμο των βασικών δεικτών με αρνητικό πρόσημο και κόντρα στις πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών, θα αποδείξει πόσο "fake" ήταν η χθεσινή ανοδική αντίδραση και θα επαναφέρει στην υψηλότερη θέση τα σενάρια για πιθανή επιστροφή του Χ.Α. προς το κάτω εύρος της γνωστής κίνησης όλων των τελευταίων ημερών.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ξεχωρίζει το +2,81% του Ικτίνου, καθώς η μετοχή κινείται προς νέα ιστορικά υψηλά, ενώ για τη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση δίνει τη δική της μάχη η MIG (+4,38%).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v