Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Bear Stearns έκλεψε τη χαρά από το ΧΑ

Συνεδρίαση-ασανσέρ σε τιμές και ψυχολογία καθώς η ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης της Bear Stearns οδήγησε σε μεταστροφή της ψυχολογίας και σε απάλειψη σημαντικών κερδών. Συνεχίζουν με σημαντικά κέρδη ΟΤΕ και MIG.

του Θ. Σταυρόπουλου

Συνεδρίαση-ασανσέρ σε τιμές και ψυχολογία καθώς όλα άλλαξαν λίγο μετά τις 15:23 και ενώ ο Δείκτης βρισκόταν κοντά στο υψηλό ημέρας.

Ήταν η στιγμή που σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο CEO της Bear Stearns δήλωσε ότι εξανεμίζεται η ρευστότητα της τράπεζας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η μεν Wall Street έπειτα από θετικό ξεκίνημα να βρεθεί να καταγράφει απώλειες περισσότερες από 250 μονάδες. Το ίδιο περίπου συνέβη κατ’ αναλογία και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης από τις 15:23 μέχρι τις 16:06 εμφανίστηκε να καταγράφει απώλειες περισσότερες των 90 μονάδων κι έτσι η γενικότερη εικόνα του ταμπλό αντιστρέφεται.

Περισσότερο ευαίσθητη στις εισαγόμενες πιέσεις έδειξε η μετοχή της Εθνικής, η οποία δείχνει να χάνει τη στήριξη στα 35 ευρώ, ενώ από τους υπόλοιπους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους συνεχίζουν με σημαντικά κέρδη ΟΤΕ (+6,26%) και MIG (+7,04%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v