Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτάνε βαθιά τα... blue chips

Σε σημαντική διόρθωση των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου παραπέμπουν τα συμβόλαια του S&P 500, ενώ η Σοφοκλέους παραμένει εγκλωβισμένη στην περιοχή των 3.950 μονάδων με απώλειες μέχρι και 2,5%. Ισχυρές πιέσεις σε ΕΤΕ, ΟΤΕ και Intralot, κάτω από τα 9 ευρώ και πάλι το Τ.Τ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγορές ”εκβιάζουν” παρέμβαση. Σε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την εκτίμηση διορατικών παικτών, παραπέμπει η υποχώρηση κατά 1,2% που αποτυπώνεται στα συμβόλαια του S&P 500 στην αμερικανική αγορά.

Φαίνεται πως οι ”παίκτες” ποντάρουν διεθνώς στο ενδεχόμενο θεαματικής ανατροπής ή στην προοπτική ενός επόμενου εγκλωβισμού τους σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Δεκτή η πρόκληση από αρκετούς οι οποίοι περιμένουν σήμερα – αύριο, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, κάποια νέα παρεμβατική κίνηση των Αμερικανών στην προσπάθεια εξισορρόπησης της κατάστασης.

Στο Χ.Α. βασικοί δείκτες και μετοχές παραμένουν καθηλωμένοι χαμηλότερα, μέχρι και 2,5% ο Γενικός, πέριξ της περιοχής των 3.950 μονάδων, και οριακά χαμηλότερα των 36 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής.

Οι συναλλαγές περίπου στις 14:15 διαμορφώνονται σε 170 εκατ. ευρώ, με την προσφορά να παραμένει ουσιαστική (από τον τραπεζικό κλάδο) σε Alpha Bank, Πειραιώς και Marfin, Εurobank.

Κατά 3,5% υποχωρεί η μετοχή του ΟΤΕ, με συγκριτικά χαμηλές συναλλαγές.

Από τις μετοχές του 20άρη, τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η Intralot που υποχωρεί κατά 4% στα 11,12 ευρώ, με ενδοσυνεδριακή χαμηλή τιμή τα 11,20 ευρώ.

Χαμηλή τιμή και για τη μετοχή του Τ.Τ., παραμένοντας σταθερά κάτω από τα 9 ευρώ.

Από τον FTSE ”κρατά” ο Τιτάνας και αυτός όμως σε τιμές σταθερά χαμηλότερες των 28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v