Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργούν οι πωλητές στη Σοφοκλέους

Παιχνίδι τακτικής και μερική κατοχύρωση θέσεων στα επιμέρους επιχειρείται στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 4.050 μονάδων. Θετική απόδοση για περισσότερες από 170 μετοχές. Κέρδη άνω του 2,5% για Εθνική, Εurobank, Πειραιώς, Μυτιληναίο, MPB.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε παιχνίδι συντήρησης φαίνεται να επιδίδονται συγκεκριμένοι επενδυτικοί κύκλοι, προκειμένου να διασφαλιστούν κατά το δυνατόν τα… κέρδη της ανοδικής αντίδρασης των τελευταίων δύο ημερών.

Βασικοί δείκτες και μετοχές συντηρούνται περίπου 1,7% υψηλότερα, σε μια μάλλον χαμηλών συναλλαγών ”μόχλευση”, με τον τζίρο στα 210 εκατ. ευρώ, που ωστόσο συντηρεί υψηλότερα περί τους 190 τίτλους.

Μετοχές-”κλειδιά” όπως η Εθνική, ο ΟΤΕ, η Marfin, η Alpha Bank, ο Μυτιληναίος, η Eurobank ”κρατούν” το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το ”παιχνίδι” φαίνεται να μεταφέρεται σε ”υπερπιεσμένες” μετοχές, προσφέροντας βραχυπρόθεσμα ακραία ανοδική αντίδραση.

Χαρακτηριστικότερη θεωρούμε την περίπτωση των ΕΧΑΕ (στα 15,10 ευρώ), του Ταμιευτηρίου (στα 9,24 ευρώ), της Ελληνικής Τεχνοδομικής (στα 7,86 ευρώ) αλλά και των Motor Oil (στα 13,24 ευρώ), του Φουρλή (στα 18,40 ευρώ), της Σιδενόρ (στα 10,68 ευρώ).

Όσον αφορά στις σχέσεις Marfin Investment Group - ΟΤΕ, ο όμιλος ξεκαθαρίζει τη θέση του ως ”στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού”, βεβαιώνοντας πως έχει δεχτεί προτάσεις για συνεργασία ή και για πώληση του συνόλου ή μέρους της θέσης που κατέχει στον ΟΤΕ.

Σταδιακά μετά τις 14:00 καταγράφεται διάθεση κατοχύρωσης θέσεων σε ορισμένες μετοχές, όπως για παράδειγμα στον Τιτάνα (από τα 27,84 προς τα 27,5 ευρώ), στη Βιοχάλκο (από τα 7,66 ευρώ στα 7,54 ευρώ) και σε ορισμένες ακόμα περιπτώσεις.

Θεωρούμε κρίσιμη για τη βραχυπρόθεσμη τάση τη συνέχεια και το ενδεχόμενο παραμονής του Γενικού Δείκτη σε τιμές υψηλότερα των 4.035 μονάδων και του FTSE 20 στην περιοχή των 2.085 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v