Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι προτεραιότητες του προέδρου του ΟΠΑΠ, η φήμες για ΟΤΕ-MIG, οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι προτεραιότητες του προέδρου του ΟΠΑΠ, η φήμες για ΟΤΕ-MIG, οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΟΠΑΠ: Ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών, η συμφωνία με τους πράκτορες και ο εξορθολογισμός του παιχνιδιού ”Πάμε Στοίχημα”, είναι οι τρεις προτεραιότητες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, ο κ. Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο Dow Jones, είπε ότι οι τρεις προαναφερόμενοι άξονες αφορούν τις κινήσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ για τους επόμενους μήνες και ότι στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο τα προαναφερόμενα θέματα να κλείσουν.

ΟΤΕ: Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα εισόδου στρατηγικού συμμάχου στον ΟΤΕ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη γερμανική Deutsche Telekom καθώς και με έναν ή δυο ακόμα μεγάλους ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τις εξελίξεις παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Marfin Investment Group, που εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού 19,9% που κατέχει στον ΟΤΕ, σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή.

ΔΕΗ: Διακοπές περιορισμένης διάρκειας εφάρμοσε χθες η ΔΕΗ στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση ή μη της απεργίας, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η οποία σημειώνει ότι αύριο πρόκειται να εκδοθεί το πόρισμα του εισαγγελέα κ. Σανιδά, με το οποίο θα αποδίδονται ευθύνες για τις εκτεταμένες περικοπές ηλεκτροδότησης.

Cosmote: Τρεις διαφημιστικές εταιρείες διεκδικούν τον λογαριασμό-μαμούθ για την διαφήμιση του ομίλου Cosmote. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, η υποβολή των προσφορών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και συμμετείχαν οι εταιρείες Ashley & Holmes, Leo Burnett και Bold.

ΕΒΖ: Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου –με πιθανότερη ημερομηνία την 7η του μήνα- αναμένεται να ολοκληρωθεί η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών εκ μέρους των εννέα δυνάμει στρατηγικών εταίρων της ΕΒΖ για το project της βιοαιθανόλης, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των προσφορών και η επιλογή του αναδόχου ή των αναδόχων, γράφει η ”Ημερησία”.

Βασιλόπουλος: Τριάντα νέα σούπερ μάρκετ, εκτός των 33 που απέκτησε με την εξαγορά της Plus Hellas, σχεδιάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ναυτεμπορικής”.

Euromedica: Επέκταση στην Αλβανία, με τη δημιουργία διαγνωστικών κέντρων και μιας κλινικής στα Τίρανα, επιχειρεί η Euromedica, ενώ το επόμενο βήμα επέκτασης στο εξωτερικό θα είναι η γειτονική Βουλγαρία. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, σύμβουλος για τις επενδύσεις στις δυο αυτές χώρες είναι η KPMG, η οποία έχει προχωρήσει αρκετά τις διερευνητικές συζητήσεις για την εξεύρεση συνεταίρων.

Σιδενόρ: Στις αρχές του 2009 υπολογίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο ελασματουργείο της θυγατρικής της Σιδενόρ, Sovel, στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνολικής επένδυσης 40 εκατ. ευρώ, γράφει η ”Ημερησία”.

Σαράντης: Κατά 40,8% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Σαράντη και ανήλθαν στα 31,92 εκατ. ευρώ, έναντι 22,67 εκατ. ευρώ το 2006. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 241,59 εκατ. ευρώ, έναντι 215,34 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 12,19%, αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v