Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Η Ασία ώθησε τα μεγέθη του 2007 (update)

Εντός των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα αποτελέσματα του ομίλου Folli Follie για την χρήση του 2007, αναφέρουν οι αναλυτές, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι συγκρίσιμα με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ώθηση στα μεγέθη του ομίλου έδωσε η ισχυρότερη ανάπτυξή του κυρίως στην Ασία καθώς και στον κλάδο των ταξιδίων.

Folli: Η Ασία ώθησε τα μεγέθη του 2007 (update)
Εντός των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα αποτελέσματα του ομίλου Folli Follie για την χρήση του 2007, αναφέρουν οι αναλυτές, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι συγκρίσιμα με το προηγούμενο έτος, καθώς ο όμιλος ενοποιεί πλήρως τα ΚΑΕ από τον Μάιο, ενώ ενσωματώνεται η συνεισφορά της Elmec για τους μήνες Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ώθηση στα μεγέθη του ομίλου έδωσε η ισχυρότερη ανάπτυξή του σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται και κυρίως στην Ασία καθώς και στον κλάδο των ταξιδίων.

Πιο αναλυτικά, στα 29,5 ευρώ από 31 προηγουμένως μειώνει η Goldman Sachs την τιμή στόχο για τη μετοχή της Folli Follie σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Μαρτίου. Στην έκθεση που τιτλοφορείται ”Μεγαλώνει αλλά με πολλά αναπάντητα ερωτήματα” ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου ”καλά” τόσο για τα ΚΑΕ, όσο και για τη Folli Follie επισημαίνοντας την Ασία ως καταλύτη. Ωστόσο, αναφέρεται η πληροφόρηση για τη νέα δομή του ομίλου ήταν ”απογοητευτική” και είναι πιθανό να συνεχίσει να επιβαρύνει την τιμή της μετοχής- ειδικά σε μία περίοδο όπως αυτή που οι αγορές αναζητούν τη διαφάνεια και τις ”καθαρές ιστορίες”.

Η Marfin Analysis σημειώνει ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου επιβαρύνθηκαν με ένα σημαντικό ποσό μη επαναλαμβανόμενων φόρων από φορολόγηση αποθεματικών ύψους EUR8,5εκ. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους καθώς ο όμιλος Folli-Follie ενοποιεί πλήρως τα ΚΑΕ από τον Μάιο του 2006. Επιπλέον, τα αποτελέσματα ενσωματώνουν την συνεισφορά της Elmec για τους μήνες Οκτώβριο με Δεκέμβριο (πλήρης ενοποίηση – ποσοστό 91,1%), η οποία φθάνει τα EUR5,4εκ. σε επίπεδο EBITDA.

Οσον αφορά τα ΚΑΕ, η Marfin Analysis σημειώνει ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου έχουν επιβαρυνθεί με ένα σημαντικό ποσό μη επαναλαμβανόμενων φόρων από φορολόγηση αποθεματικών ύψους EUR6εκ. περίπου. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους καθώς τα ΚΑΕ ενοποιούν πλήρως την Links of London, ενώ από τον Μάιο του 2006 έχουν χάσει την άδεια για την πώληση αφορολόγητων καυσίμων στα σύνορα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα ενσωματώνουν την συνεισφορά της Elmec για τους μήνες Οκτώβριο με Δεκέμβριο (πλήρης ενοποίηση – 92% συμμετοχή), η οποία φθάνει τα EUR5,4εκ. σε επίπεδο EBITDA. Αναφέρει επίσης ότι το ΔΣ θα προτείνει διανομή μερίσματος ύψους EUR0,66 ανά μετοχή.

Η Alpha Finance αναφέρει ότι τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα καθαρά κέρδη της Folli Follie διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο του consensus, σημειώνοντας ωστόσο πως τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με αυτά του προηγούμενου έτους. Τονίζει, δε, ότι η Ασία ήταν η γεωγραφική περιοχή με την μεγαλύτερη συνεισφορά στις πωλήσεις της Folli Follie, ενώ ακολούθησαν Ευρώπη και Ιαπωνία, ενώ η συνεισφορά από τον κλάδο των ταξιδίων διαμορφώθηκε στο 18%.

Για τα ΚΑΕ, που εμφάνισαν άνοδο 38% στον κύκλο εργασιών και υποχώρηση 22% στα καθαρά κέρδη, σημειώνει πως τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς τα ΚΑΕ ενοποιούν την Links of London για το σύνολο της χρήσης και την Elmec για το δ’ τρίμηνο, ενώ το 2006 η ενοποίηση της Links of London αφορούσε μόνο πέντε μήνες.

Η Εθνική-Π&Κ επισημαίνει πως τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Folli Follie ήταν ελαφρώς υψηλότερα του αναμενόμενου, ωστόσο δεν ήταν άμεσα συγκρίσιμα με αυτά της προηγούμενης χρήσης, ενώ επηρεάστηκαν αρνητικά από έκτακτη φορολόγηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Τονίζει ότι η ισχυροποίηση της ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές, ιδιαίτερα στην Ασία, καθώς και στο ”κομμάτι” των ταξιδιών, έδωσε ώθηση στις πωλήσεις.

Η HSBC από την πλευρά της αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Folli Follie ”ευθυγραμμίστηκαν” με τις εκτιμήσεις, ενώ κρίνει θετικό το μέρισμα 0,66 ευρώ ανά μετοχή που προτείνεται για τα ΚΑΕ.

---Τι ειπώθηκε στο conference call

Η Marfin Analysis αναφέρεται εκτεταμένα τους βασικούς στόχους που ετέθησαν από την διοίκηση της Folli Follie, κατά τη διάρκεια του conference call. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα καταστήματα Folli-Follie η διοίκηση στοχεύει στην ανάπτυξη του δικτύου κατά 10% κάθε χρόνο τα επόμενα τρία έτη, ενώ για τα πολυκαταστήματα ο στόχος είναι για τέσσερα νέα καταστήματα έως το 2010 (2 στην Αθήνα, 2 στην Ρουμανία).

Τα ΚΑΕ θα εισάγουν νέο εταιρικό σήμα, εισάγοντας στους σταθμούς την λογική του ’one-stop concept’ (συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή ψώνια, φαγητό, ψυχαγωγία και καύσιμα). Για τον κλάδο των χονδρικών πωλήσεων η διοίκηση επικεντρώνεται στον εμπλουτισμό των εμπορικών σημάτων που κατέχει και στην βελτιστοποίηση των πωλήσεων της Converse.

Συνολικά ο όμιλος στοχεύει αφενός σε οργανική ανάπτυξη και αφετέρου σε διεθνή επέκταση, εκμεταλλεύοντας συνέργιες στην παραγωγή και διανομή.

Η διοίκηση επίσης είπε ότι θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική τοποθέτηση για την Elmec, προκειμένου να διευρυνθεί η μετοχική βάση. Η διοίκηση εξετάζει επίσης την αναδιάρθρωση των δανείων της, ενώ η Links of London δεν θα μεταφερθεί τελικώς από τα ΚΑΕ στην Folli-Follie.

Τέλος, συνεχίζουν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Lapin, ενώ βλέπουν περιθώρια για σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο των παιδικών ρούχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v