Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις σε ΟΛΠ-ΟΛΘ, τα νεώτερα από το μέτωπο του ασφαλιστικού, η αναζήτηση ”λευκού ιππότη” για τον ΟΤΕ, οι δημόσιες προτάσεις για Everest-Olympic Catering, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις σε ΟΛΠ-ΟΛΘ, τα νεώτερα από το μέτωπο του ασφαλιστικού, η αναζήτηση ”λευκού ιππότη” για τον ΟΤΕ, οι δημόσιες προτάσεις για Everest-Olympic Catering, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Με αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας η αντιπολίτευση ”μπλόκαρε” την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ. Σύμφωνα με την ”Εξπρές”, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Εν τω μεταξύ, ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο τα ναυτιλιακά πρακτορεία να προσφύγουν σε κάθε μορφή ενεργειών που στόχο θα έχουν την προάσπιση των συμφερόντων τους ως απάντηση στην παρατεινόμενη κρίση στις λειτουργίες των εμπορικών λιμένων των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

ΟΤΕ: Σε αναζήτηση ”λευκού ιππότη” για τον ΟΤΕ βρίσκονται κυβέρνηση και MIG, αλλά το εγχείρημα θεωρείται δύσκολο, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία, γράφει η ”Καθημερινή”, η οποία αναφέρει την ανακοίνωση της MIG στην οποία επισημαίνεται ότι ο όμιλος έχει δεχθεί προτάσεις για συνεργασία ή και πώληση του συνόλου η μέρους των μετοχών που κατέχει στον ΟΤΕ.

ΔΕΗ: ”Σκληρές” και ”ήπιες” προτάσεις παρατάξεων, που έπεσαν στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατέληξαν τελικά σε απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, χωρίς καταληκτική ημερομηνία και με διαρκή συνεδρίαση του ΔΣ, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Folli Follie: Αύξηση πωλήσεων κατά 45,8% παρουσίασε η Folli Follie σε επίπεδο ομίλου, αύξηση 17,8% ως εταιρεία και 26% σε συγκρίσιμες συναλλαγματικές ισοτιμίες, αναφέρει η ”Ημερησία”. Το καθαρό κέρδος του ομίλου αυξήθηκε κατά 11,6% στα 72,7 εκατ. ευρώ. Τα ΚΑΕ από την άλλη πλευρά παρουσίασαν πτώση στα μετά τους φόρους κέρδη κατά 23,25%, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 33,5 εκατ. ευρώ.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της στρατηγικής του ΤΤ, καθώς και την ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας, Αγγ. Φιλιππίδης. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, η νέα επωνυμία του ΤΤ θα είναι Hellenic Postbank, ενώ μέχρι το 2021 παρατείνεται η συμμαχία με τα ΕΛ.ΤΑ.

Vivartia: Υπεβλήθησαν χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την εταιρεία ”Αλκμήνη” οι προαιρετικές δημόσιες προτάσεις για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Everest και της Olympic Catering έναντι 3,5 ευρώ και 2,65 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα. Η ”Καθημερινή” υπενθυμίζει ότι στην ”Αλκμήνη” συμμετέχει κατά 51% η Vivartia και κατά 49% ο κ. Λ. Φρέρης, βασικός μέτοχος της Everest.

Intracom: Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα στην Ιορδανία ανέλαβε η Intracom IT Services ύψους 17 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, το έργο αφορά στην παροχή και στην υλοποίηση του συστήματος κεντρικής διαχείρισης των οικονομικών του υπουργείου Οικονομικών της Ιορδανίας.

Σοφοκλέους: Σήμερα ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία των επενδυτών τον Φεβρουάριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει μείωση των θέσεων από ξένους επενδυτές που θα αποτυπωθεί και στα ποσοστά που ελέγχουν στον FTSE 20. Η εφημερίδα κάνει λόγο για μείωση κατά 0,5%.

Ασφαλιστικό: Σε μείωση των επικουρικών συντάξεων από 20% έως και 70% οδηγεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προκαλεί θύελλα απεργιακών κινητοποιήσεων, γράφει το ”Βήμα”.

Ενέργεια Ι: Ανεπαρκείς κρίθηκαν από την Επιτροπή Συμμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών οι εξηγήσεις και οι διαβεβαιώσεις συμμόρφωσης του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου. Όπως επισημαίνει το ”Κέρδος”, η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 16-17 Απριλίου και, εάν η Ελλάδα δεν παρουσιάσει άμεσα τεκμηριωμένες θέσεις προσαρμογής, θα βρεθεί εκτός συστήματος του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Ενέργεια ΙΙ: Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν 4 επενδύσεις αξίας 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίων κατασκευής φωτοβολταϊκών στοιχείων στη Νότια Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η πρώτη αφορά παραγωγική μονάδα φωτοβολταϊκών στοιχείων προϋπολογισμού 185 εκατ. ευρώ στη ΒΙΠΕ Τρίπολης από τη Next Solar, η δεύτερη στην επέκταση μονάδας της Solar Sales στη ΒΙΠΕ Πάτρας αξίας 40 εκατ. ευρώ, ενώ στην ίδια περιοχή ο όμιλος Κοπελούζου σχεδιάζει την κατασκευή δυο μονάδων προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v