Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Πωλήσεις από funds του Carlyle Group

Παράπλευρες αλλά σημαντικές σε αυτήν τη συγκυρία επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το hedge fund Carlyle Capital του Carlyle Group. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Σοφοκλέους: Πωλήσεις από funds του Carlyle Group
Παράπλευρες αλλά σημαντικές σε αυτήν τη συγκυρία επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το hedge fund Carlyle Capital του Carlyle Group.

H ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του hedge fund δεν αγγίζει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς το ενεργητικό του είναι τοποθετημένο κυρίως σε ομόλογα και άλλα σύνθετα προϊόντα.

Τα προβλήματά του όμως συνέπεσαν με πωλήσεις από άλλα funds του Carlyle Group σε σειρά ελληνικών μετοχών κυρίως μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κάνοντας την αγορά να υποθέτει ότι το group κόβει γραμμές χρηματοδότησης προκειμένου να αντεπεξέλθει στη δύσκολη συγκυρία ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Carlyle Capital.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι αναταράξεις που δημιουργούνται είναι προσωρινές και δεν θα επηρεάσουν τις μεγάλες θέσεις που διατηρούν σε ελληνικές τράπεζες και μετοχές μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης τα funds του Carlyle Group.

Χρ. Κίτσιος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v