Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό σήμα από θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Η δραστική υποχώρηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κτύπησε νέο ”καμπανάκι” σε Ευρώπη και Σοφοκλέους με αποτέλεσμα την κάθετη κίνηση του ΓΔ προς τις 3.912. μονάδες. Κρίσιμο το τελευταίο ημίωρο καθώς θα διαφανούν οι προθέσεις όσων θέλουν να διακρατήσουν ή να ρευστοποιήσουν θέσεις εν όψει τριημέρου.

του Θ. Σταυρόπουλου

Διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι νέες θέσεις εργασίας για τον μήνα Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και αυτό σε συνάρτηση με την διάψευση των φημών για πιθανή έκτακτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, γυρίζουν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές (παρά την ένεση ρευστότητας 100 δισ. δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ στην διατραπεζική αγορά) και βέβαια σε αυτήν την κίνηση νέας υποχώρησης δείχνει να ακολουθεί ευχάριστα και η Σοφοκλέους.

Ήδη από το υψηλό ημέρας των 3.979,65 μονάδων που καταγράφηκε στις 15:20 ο Δείκτη σε μία περίπου κάθετη κίνηση έχει απολέσει περίπου 67 μονάδες και λίγο πριν τις 16:00 βρίσκεται πλέον στις 3.912,76, με τις απώλειες να φτάνουν στο 2,20%.

Γύρισαν εκ νέου σε αρνητικό πρόσημο Alpha Bank και Εθνική, ενώ ακόμη στο πράσινο διατηρούνται Κύπρου, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελληνική Τεχνοδομική και Αγροτική.

Εντυπωσιακό το άδειασμα των ενδοσυνεδριακών κερδών και σε αρκετούς επιμέρους τίτλους, με αποτέλεσμα η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών που στα υψηλά ημέρας είχε διαμορφωθεί στο ένα προς δυόμισι έχει πλέον γυρίσει στο ένα προς πέντε.

Εντυπωσιακά ενδιαφέρον αναμένεται το τελευταίο ημίωρο, καθώς εκεί θα διαφανούν οι διαθέσεις όσων θέλουν να διακρατήσουν ή να ρευστοποιήσουν θέσεις εν όψει τριημέρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v