Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αναδιπλώνεται” η Σοφοκλέους

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να χάνει μέχρι και 1,6% και το Χ.Α. να ακολουθεί, παρά τις προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης που καταβλήθηκαν νωρίτερα. Σταδιακή υπερίσχυση των πωλητών. Πτώση άνω του 1,5% για ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κύπρου και Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να χάνει μέχρι και 1,6%. Παρά την αρχική αντίδραση στο Χ.Α., η εικόνα των ξένων αγορών υποχρεώνει αρκετούς επενδυτικούς κύκλους να αναδιπλωθούν.

Είναι ενδεικτικό πως από τη στιγμή που διευρύνθηκαν οι απώλειες για τον DAX σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, μειώθηκαν σημαντικά οι εντολές αγοράς σε Εθνική, Eurobank, 3E, αλλά και σε ΕΧΑΕ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Ο FTSE 20 υποχωρεί προς τις 2.275 μονάδες, με τον Γενικό να χάνει μέχρι και 0,8% (στις 14:30).

Το ενδεχόμενο της αντίδρασης για τον FTSE 20 προς τις 2.330 μονάδες φαίνεται να… μετατίθεται για ευθετότερο χρόνο.

Σταδιακά, μετά τις 14:00 οι πωλητές υπερίσχυαν ελαφρώς, με την Πειραιώς στα 21 ευρώ, την Εθνική στο -0,64% και τα κέρδη της Eurobank να περιορίζονται στο 0,34%.

Για τη Eurobank η Deutsche Bank μειώνει κατά 1 ευρώ την τιμή-στόχο, στα 25 ευρώ.

Αντιθέτως δίνει τιμή-στόχο στα 30,10 ευρώ για την Jumbo και σύσταση ”αγοράς”.

Στα 21,02 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Alpha Bank, ενώ τα Ελληνικά Χρηματιστήρια υποχωρούν μέχρι και 2%, τη στιγμή που υποβάλλεται μη δεσμευτική προσφορά για το Χρηματιστήριο της Λιουμπλιάνας.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 2,1% στα 28,10 ευρώ, με τη διοίκηση της Επιχείρησης να δίνει τη δική της ερμηνεία στο πώς εννοείται το επιχειρείν… αλά ελληνικά.

Στο σχετικό θέμα για ΔΕΗ - Endesa Hellas αναφέρονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Στις 14:35 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.330 μονάδες, οι δε συναλλαγές στα 160 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v