Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D.Bank: ”Asset προς πώληση” η Νεοχημική;

Αυξάνονται οι πιθανότητες πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην Νεοχημική ο κ. Λαυρεντιάδης, όπως εκτιμά η Deutsche Bank (6/2). Αναφερόμενη στο πιθανό τίμημα, στην περίπτωση συμφωνίας, επισημαίνει ότι η αποτίμηση είναι αρκετά χαμηλή και θα πρέπει να αναμένεται premium.

D.Bank: ”Asset προς πώληση” η Νεοχημική;
Αυξάνονται οι πιθανότητες πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην Νεοχημική ο κ. Λαυρεντιάδης, όπως εκτιμά σε έκθεσή της με ημερομηνία 6/2 η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, η οποία τιτλοφορείται ”Neochimiki: An asset for sale?”, οι τελευταίες κινήσεις των μεγαλομετόχων της εταιρείας αυξάνουν το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού του κ. Λαυρεντιάδη, κάνοντας λόγο για ενδείξεις πως οι κ.κ. Λαυρεντιάδης και Παπαβασιλείου επιθυμούν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην διαχείριση της Alapis.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως ο κ. Παπαβασιλείου έχει ήδη παραιτηθεί από την θέση του CFO στην Νεοχημική, δίνοντας την θέση του στον κ. Χάρη Σταυρινουδάκη.

Αναφερόμενη στο πιθανό τίμημα, στην περίπτωση ύπαρξης συμφωνίας, η Deutsche Bank αναφέρει ότι η Νεοχημική διαπραγματεύεται 10 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008. Έτσι, τονίζει ο διεθνής οίκος, η αποτίμηση είναι αρκετά χαμηλή και θα πρέπει να αναμένεται premium.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως η τρέχουσα τιμή-στόχος είναι τα 33,2 ευρώ ανά μετοχή (μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου 7,7%). Αν χρησιμοποιηθεί μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου 10%, τότε η τιμή-στόχος θα μειώνονταν στα 22 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που όμως εξακολουθεί να είναι 25% υψηλότερο από την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Επισημαίνει παράλληλα πως υπάρχουν δυο βασικοί κίνδυνοι στην περίπτωση πώλησης μετοχικού ποσοστού, οι οποίοι αφορούν α) τους κινδύνους υλοποίησης του deal, δεδομένης της υψηλής μεταβλητότητας που επικρατεί στις αγορές και β) τους κινδύνους που αφορούν στο επίπεδο τιμών, στην περίπτωση υλοποίησης του deal.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση ”buy” για την Νεοχημική.

Η μετοχή της Νεοχημικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου στα 17,48 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v