Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μουδιασμένη” πτώση στο ΧΑ

Με τους βασικούς δείκτες και κυρίως τις τράπεζες λίγο χαμηλότερα, το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα επιμέρους. Ανοδικά αντιδρούν ΑΤΕ, MIG, Γενική, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφονται για 3E, ΔΟΛ, Everest-Olympic Catering, Alapis και ακόμη μερικές μετοχές με ενδιαφέρουσα τεχνικά συμπεριφορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε μετοχές επιμέρους εταιρειών επικεντρώνεται το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Με την αγορά στις 4.340-4.350 μονάδες (-0,3%), τον FTSE 20 στις 2.285 μονάδες (-0,5%).

Μικρής έκτασης κατοχύρωση θέσεων σε τραπεζικές μετοχές, πιέζει χαμηλότερα τις περισσότερες εξ αυτών και την Πειραιώς μέχρι και 1,9% προς την περιοχή των 21 ευρώ.

Από τον κλάδο αντιδρούν η Αγροτική στα 3,58 ευρώ, Marfin Investment στα 4,52 ευρώ, η Γενική στα 4,78 ευρώ.

Μετοχές εταιρειών που για διάφορους λόγους βρίσκονται στο προσκήνιο συγκεντρώνουν ικανό μέρος του ενδιαφέροντος, κάτι που αποτυπώνεται σχετικά και στις συναλλαγές τους.

Οι κυοφορούμενες εξελίξεις σε Everest-Olympic Catering οδηγούν μέχρι και 6,1% υψηλότερα τη μετοχή της δεύτερης προς τα 2,82 ευρώ, τη δε μετοχή της πρώτης προς τα 2,98 ευρώ.

Για τη μετοχή της Everest δίκαιη τιμή, σε αυτή τη φάση, θεωρούνται από ορισμένους τα 3,2 ευρώ.

Ανοδικής αντίδρασης συνέχεια και για την μετοχή της Coca Cola 3E, που επαναπροσεγγίζει τα 30 ευρώ.

Αναμενόμενη όσο και λογική η εισροή κεφαλαίων, κυρίως ξένων διαχειριστών, τις τελευταίες ημέρες εν αναμονή βεβαίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, την επόμενη εβδομάδα.

Στην εταιρεία φέρεται να τοποθετούνται και διαχειριστές, οι οποίοι εκτιμούν πως οι χαμηλότερες τιμές που αναμένονται για την πρώτη ύλη της ζάχαρης μέχρι το τέλος του 2009, θα επιδράσουν θετικά.

Στα 2,44 ευρώ, κατά 2,1% υψηλότερα, διαμορφώνεται η μετοχή του ΔΟΛ, ενώ καλύτερη αποτίμηση (κατά 1,5%) διαμορφώνεται στα 2,12 ευρώ ανά μετοχή για την Alapis.

Στην Τέρνα Ενεργειακή μέρος των τοποθετήσεων αποδίδεται στην τελευταία έκθεση της UBS (που ξεκινούσε ”κάλυψη” της εταιρείας).

Μετά τα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης, θετικά διαμορφώνονταν περί τις 50-55 μετοχές, με ορισμένες εξ αυτών να παρουσιάζουν εξαιρετική διαγραμματική απεικόνιση.

Στον αντίποδα, για περίπου 90 μετοχές διαμορφώνονταν χαμηλότερη τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v