Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Η Κλωνατέξ πραγματοποιεί επαναληπτική γ.σ. με βασικά θέματα: reverse split, αύξηση κεφαλαίου, μετατροπή μετοχών και έκδοση ομολογιακού. Η Διοίκηση του ΟΛΠ παραθέτει συνέντευξη τύπου για τις πρόσφατες εξελίξεις. Ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

-- Εναλλακτική αγορά

Σήμερα ανοίγει το βιβλίο για την ιδιωτική τοποθέτηση και την εισαγωγή των μετοχών της Epsilon Net στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) με εύρος τιμών μεταξύ 2,9 και 3,06 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 269.300 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Αγροτικός Οίκος Σπύρου, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 350.090 ευρώ, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

* Σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 150 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Marfin Egnatia Bank, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 190,50 ευρώ, λόγω μετατροπής 150 ομολογιών σε 150 μετοχές.

Γενικές συνελεύσεις

PLIAS: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της Εταιρίας, 71ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, Βαθύ Δήμου Αυλίδος Ν. Ευβοίας, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, εφαρμοζομένου του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/20 σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, και αντίστοιχης τροποποίησης του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

2. Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας σε ενιαίο κείμενο με την ενσωμάτωση της ανωτέρω τροποποίησης του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

3. Συμπλήρωση των όρων του προγράμματος διάθεσης μετοχών της Εταιρείας στο προσωπικό και την διοίκηση αυτής με την μορφή των δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan), που είχε αποφασιστεί με την από 29.06.2007 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας.

ΚΛΩΝΑΤΕΞ: Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, κατόχων κοινών και προνομιούχων Μετοχών, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι και ώρα 11.00 π.μ. και 11.30 π.μ. αντίστοιχα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split), μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών.

2. Μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών Μετόχων με καταβολή μετρητών.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

5. Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού, για την διάρκεια της Εταιρείας.

6. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών Μετόχων.

Συνεντεύξεις Τύπου

* Η Διοίκηση του ΟΛΠ παραθέτει συνέντευξη τύπου, στις 11.00 στον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων των κεντρικών γραφείων της εταιρίας (Ακτή Μιαούλη – 10, Πειραιάς), με θέμα:”Εξελίξεις Ο.Λ.Π.”.

* Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, θα παραχωρήσει στις 11.30 π.μ., Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης ”Agrotica 2008”, την οποία εγκαινιάζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Helexpo.

Διάφορα

* Αύριο στις 10.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ. Αμέσως μετά, στις 10.50, ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου και θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής. Θα επακολουθήσουν οι κατ` ιδίαν συνομιλίες του Πρωθυπουργού με το Ρουμάνο Πρωθυπουργό κ. Ποπέσκου – Ταριτσεάνου.

Μετά, θα έχουμε τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και θα υπογραφεί Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, παρουσία των δύο Πρωθυπουργών. Θα επακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας προς τον κ. Καραμανλή.

Στις 15.00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Μπασέσκου και στις 19.00, θα παραβρεθεί σε δεξίωση που δίνεται προς τιμήν των Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

* Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας μεταβαίνει στη Ρουμανία για την υπογραφή της ”Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας”, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Πρωθυπουργού της Ρουμανίας κ. Calin Popescu-Tariceanu, σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στο Βουκουρέστι, στις 12:30.

* Το πρόγραμμα του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, είναι το ακόλουθο:

- Στις 10.00, ο Υπουργός θα συναντηθεί με την Υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη

- Στις 10.30, θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της World Bank κ. Michael Klein

- Στις 11.00, ο κ. Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου θα συναντηθούν με τους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών για το ΕΣΠΑ 2007 – 2013

- Στις 12.00, θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος Δράσης του ΟΠΕ 2008, που διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Divani Caravel

- Στις 14.30, ο Υπουργός θα είναι επίσημος ομιλητής στο γεύμα στο πλαίσιο του 6ου Τραπεζικού Συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott.

* Η Διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση για την επίσημη ανακοίνωση του Προγράμματος Δράσης του ΟΠΕ για το 2008 με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ . Γιώργο Αλογοσκούφη, στις 12:00 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL HOTEL (αίθουσα ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”) Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

* Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, παραθέτει γεύμα εργασίας στο ξενοδοχείο ”King George II”. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Καρβούνης, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ”Επικοινωνίας” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στους εκπροσώπους του Τύπου τις επικοινωνιακές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2008 καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις πάνω στα ευρωπαϊκά θέματα.

* H Sun Microsystems Hellas παραγματοποιούν σήμερα και ώρα 9:00πμ, ημερίδα ECO Computing Conference στο ξενοδοχείο Hilton.

Οικονομικά στοιχεία

- Εθνικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Ιανουάριος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργείας.

- Καταναλωτική πίστη (Δεκέμβριος).

- Επικείμενες πωλήσεις κατοικιών (Δεκέμβριος).

- Ομιλία μελών της Fed κ. Lockhart και κ. Fisher .

- Ομιλία Υπουργού Οικονομικών κ. Paulson.

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Φεβρουάριος).

- Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΕΚΤ.

Γαλλία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Δεκέμβριος).

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Δεκέμβριος).

Μεγάλη Βρετανία

- Βιομηχανική παραγωγή (Δεκέμβριος).

- Δείκτης αμιγούς βιομηχανικής παραγωγής (Δεκέμβριος).

- Ανακοίνωση επιτοκίων από την Bank of England (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v