Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήταν ο Ιανός ψαράς; Και μάλιστα στην Καβάλας;

Τι ώρα είναι; Η ώρα των ”traderάδων”. Το εύρος γνωστό και δοκιμασμένο: 4.150 - 4.500. Οτιδήποτε άνω των ορίων αυτών αποτελεί υπερβολή και απαιτεί άμεση διόρθωση γιατί, όπως έλεγε μια ψυχή κάποτε, ”τα λεφτά κάποτε τελειώνουν, τα χαρτιά ποτέ”.

Ήταν ο Ιανός ψαράς; Και μάλιστα στην Καβάλας;
Ήταν ο Ιανός ψαράς; Και μάλιστα στην Καβάλας;

Εγώ για διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων τον είχα.. Χθες όμως ο Janus Βifrons έσκασε ”μύτη” στην ”Καβάλας” και το μαγαζί έδειξε και τα δύο πρόσωπά του.

Στην έναρξη πτωτικό και με χαμηλούς τζίρους και στη συνέχεια, όταν μετρίασε τις απώλειές του, ανέβασε και στροφές και τζίρο, που τελικά διαμορφώθηκε σε περίπου 400 εκατ. ευρώ (μαζί με 50 εκατ. ευρώ πακέτα).

”Τι μι λές παιδίμ;”, ενδεχομένως να αναφωνήσετε, ή ακόμη ακόμη, ”τι σημαίν τούτ;”.

Σημαίνει (και δεν κομίζω γλαύκα, αλλά μεταφέρω λεγόμενα τρίτων) ότι η αγορά ”νιώθει άνετα” στα παρόντα επίπεδα τιμών και δεν βιάζεται να πέσει.

Οι μη φοβισμένοι (μπορείτε να τους αποκαλείτε και άνδρες) στα χαμηλά της συνεδρίασης απλώνουν δίχτυα και κάνουν το λεγόμενο ”bottom - fishing”.

Επειδή δε η αγορά έδειξε χθες και τα δύο της πρόσωπα και επειδή ο Ιανός ήταν εκτός από διπρόσωπος και ο θεός των ενάρξεων και των διαβάσεων (κάτι σε τροχονόμο και πορτιέρη της εποχής έφερνε), ίσως και να αγγίζουμε το τέλος της παρούσας πτωτικής φάσης, με τον Ρωμαίο θεό να ανοίγει τη θύρα….

Το γεγονός, που ορθότατα εντόπισε και ο φίλτατος Μιχαήλ, περί το μέσον της συνεδριάσεως, αντικατοπτρίζεται (καθρέφτης η αγορά) και στη σχέση κερδισμένων - χαμένων. Θυμάστε που στις πρόσφατες πτωτικές συνεδριάσεις είχαμε όλα τα χαρτιά κόκκινα εκτός από καμιά δεκαριά; Το χθεσινό 89 – 156 έδωσε σαφώς διαφορετικό στίγμα.

Βέβαια, δεν είναι και η ώρα για μεγάλα βήματα. Αν και από τη Δευτέρα η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων θα αρχίσει να δίνει νέα πνοή στο μαγαζί, οι όποιες αγορές θα πρέπει να γίνονται πάντα από τα χαμηλά.

Όπως συχνά-πυκνά αναφωνούσε πάλαι ποτέ άρχων των κλωστών ”τα λεφτά κάποτε τελειώνουν, τα χαρτιά ποτέ…”.

Τελικά είναι η ώρα των ”traderάδων”. Το εύρος γνωστό και δοκιμασμένο: 4.150 - 4.500. Οτιδήποτε άνω των ορίων αυτών αποτελεί υπερβολή και απαιτεί άμεση διόρθωση. Κάτι σαν ”έγκλημα και τιμωρία”... Βέβαια, αυτό δεν ισχύει και για επιμέρους χαρτιά… Αλλά περισσότερα γι’ αυτά όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα νούμερα…. Από βδομάδα.

Ν.Γ. Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v