Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Συσσώρευση στην περιοχή των 4.350 μονάδων

Συνεχίζεται η προσπάθεια δημιουργίας βάσης τιμών πέριξ των 4.350 μονάδων, όπως αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική.

ΕΜΠ: Συσσώρευση στην περιοχή των 4.350 μονάδων
Συνεχίζεται η προσπάθεια δημιουργίας βάσης τιμών πέριξ των 4.350 μονάδων, όπως αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική (7/2).

Θεωρεί ότι η περιορισμένου εύρους παλινδρόμηση των τελευταίων εβδομάδων, αποτελεί ουσιαστικά μια συσσώρευση τιμών και η κατεύθυνση προς την οποία θα εκτονωθεί, θα κρίνει την τάση των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, διατηρεί την άποψη ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες ανοδικής εκτόνωσης, με στόχο την ευρύτερη περιοχή των 4.700 μονάδων.

Οπως αναφέρεται στην τεχνική ανάλυση, στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης δεν σημείωσε αξιοσημείωτη μεταβολή, παλινδρομώντας πέριξ των 4.400 μονάδων.

Η αδυναμία του Γενικού Δείκτη συνεχίζεται, σύμφωνα με την Εμπορική, αλλά υπάρχει σαφέστατα μείωση της έντασης των πιέσεων, γεγονός που αποτυπώνεται αφενός στην ήπιας μορφής διολίσθηση (δεν προσεγγίσθηκαν τα χαμηλά έτους στις 4.064 μονάδες), και αφετέρου στη μείωση του όγκου των συναλλαγών όταν ο δείκτης υποχώρησε οριακά χαμηλότερα από την πρώτη στήριξη των 4.350 μονάδων.

Σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 4.530 μονάδων με παράλληλη αύξηση των συναλλαγών, θα επαληθευτεί το σενάριο επέκτασης της ανοδικής αντίδρασης προς την ευρύτερη περιοχή των 4.700 μονάδων, σύμφωνα με την Εμπορική.

Οπως εξηγεί η Εμπορική, στη προηγούμενη ανάλυσή της ανέφερε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μορφή της ανοδικής αντίδρασης. Αν δηλαδή θα είναι άμεση ή θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, αφού ολοκληρωθεί μια βάση τιμών και δοκιμασθούν εκ νέου οι αντοχές των στηρίξεων. Προφανώς εξελίσσεται το δεύτερο σενάριο, τονίζει.

Ενδεχόμενη αύξηση των συναλλαγών σε κίνηση χαμηλότερα των 4.350 μονάδων, θα εκληφθεί ως αρνητική εξέλιξη που θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα, την δοκιμασία της αντοχής των 4.064 μονάδων, με αμφίβολο αποτέλεσμα (σε μία τέτοια εξέλιξη το πιθανότερο θα είναι η διάσπαση των 4.000 μονάδων), όπως εκτιμά η Εμπορική.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, αντιστάσεις εντοπίζονται στις 4.525, 4.645, 4.745, 4.800 και 4.970 μονάδες, ενώ τα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στις 4.350, 4.100, 3.940 και 3.820 μονάδες.

* Η τεχνική ανάλυση της Εμπορικής για τον Γενικό Δείκτη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v