Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για ανάσχεση των επιθετικών πωλήσεων

Η αντίδραση της αγοράς από την περιοχή των 4.840 μονάδων δημιούργησε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας πως αν μη τι άλλο, είναι εφικτό το ”μάζεμα” των σημαντικότατων αρχικά απωλειών. Προς τις 4.900 μονάδες ”βλέπει” και πάλι ο Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ελπίδες για... ανάσα δίνει η αντίδραση του Γ.Δ. από την περιοχή των 4.840 μονάδων.

Η επιβεβαίωση της σχετικής περιοχής στήριξης δημιούργησε συγκρατημένη αισιοδοξία σε ορισμένα χρηματιστηριακά γραφεία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ροή των πωλήσεων και να βγουν εντολές αγορές σε λίγο υψηλότερες τιμές.

Σταδιακά η τάση διαμορφώνονταν προς τις 4.880 μονάδες, καθώς η Εθνική προσέγγιζε και πάλι τα 45,34 ευρώ, η Alpha Bank τα 24,66 ευρώ, ο ΟΤΕ τα 24,3 ευρώ, ο ΟΠΑΠ τα 26,04 ευρώ και ”μαζεύονταν” στα 36 ευρώ η ΔΕΗ.

Θετικά διαμορφώνονταν η μετοχή της Marfin, στα 5,26 ευρώ, της Γενικής Τράπεζας στα 5,28 ευρώ, της Intracom στα 3,34 ευρώ, ενώ σταδιακά αγοραστές επανεμφανίζονταν σε Μινωικές, Υγεία, Χαλκόρ, Τέρνα Ενεργειακή, Χατζηιωάννου, Μέτκα.

Χρηματιστηριακές πηγές σημείωναν πως πρόκειται για προσπάθεια ανάσχεσης βίαιης και βραχυπρόθεσμης πτωτικής διαδικασίας που φέρνει την αγορά (σε επίπεδο Γ.Δ.) αντιμέτωπη με τις πρώτες περιοχές σημαντικής στήριξης.

Οι ίδιες πηγές ευελπιστούσαν πως σταδιακά οι αρχικές απώλειες της τάξεως του 2,5% θα ”μαζευτούν” σημαντικά.

Ήδη μεταξύ 15:00 – 15:15 ορισμένες ισχυρές χρηματιστηριακές άρχισαν να ”μαζεύουν” θέσεις τους από χαμηλότερες τιμές, συμβάλλοντας στην άμβλυνση των απωλειών προς το -1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v