Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Η εκχώρηση (carve out) του 57,2%, ποσοστού συμμετοχής της στη Μοτοδυναμική, στους μετόχους της αναμένεται να αποφασιστεί από τη σημερινή γενική συνέλευση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Η μετοχή της Ελληνικά Καλώδια στη θέση της μετοχής της Elmec Sport.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

--Αλλαγές στη σύνθεση των Δεικτών Αγοράς Αξιών FTSE/Χ.Α.

Ως συνέπεια της μεταφοράς των μετοχών της εταιρίας Elmec Sport, από σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008, στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών, προβλέπονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των Δεικτών της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.:

* Γενικός Δείκτης Τιμών & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη

Οι μετοχές της Elmec Sport παύουν να μετέχουν στη σύνθεση των Δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρίας Ελληνικά Καλώδια με στάθμιση 100%. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2008.

Γενικές συνελεύσεις

S&B: Έκτακτη γενική συνέλευση, στις 13:00, στα γραφεία της εταιρίας, Ανδρέα Μεταξά 15, 145 64, Κηφισιά, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού ”Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον”, χωρίς την έκδοση νέων μετοχών, αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους μετόχους τόσο σε είδος (διανομή μετοχών εισηγμένης εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, των οποίων κυρία είναι η εταιρία) όσο και σε μετρητά, χωρίς την ακύρωση μετοχών, αλλά με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

3. Τροποποίηση των άρθρων 4 και 5 του καταστατικού.

4. Παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τη διάθεση των μετοχών που θα έχουν εναπομείνει μετά τη διανομή τους στους μετόχους της εταιρίας.

5. Έγκριση σύναψης σύμβασης με μέλη του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/20.

ΕΛΛΑΤΕΞ: Έκτακτη καταστατική γενική συνέλευση, στις 10:30, στο Ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL, Αχιλλέως και Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη, 1ος όροφος, στην αίθουσα Α4, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Επανέγκριση των από 16/7/2007 ληφθεισών αποφάσεων από την επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας περί:

α) Μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας διά μειώσεως της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών της με συμψηφισμό ζημιών.

β) Ταυτόχρονης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ανωνύμων μετοχών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

γ) Τροποποίησης του άρθρου 5 περί μετοχικού κεφαλαίου του καταστατικού και λήψη νέων σχετικών αποφάσεων.

2. Ορισμός νέας προθεσμίας καταβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μετά την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας και της παράτασης αυτής, για την άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως και καταβολής της αύξησης, λόγω μη έγκαιρης έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου από τις αρμόδιες αρχές.

3. Εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου για την υλοποίηση της αύξησης και ολοκλήρωση του θέματος.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στην έδρα της, Λεωφ. Βουλιαγμένης 516, στον Δήμο Αλίμου Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Ακύρωση μετοχών που αποκτήθηκαν με πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και συμπληρώνουν τριετία από την αντίστοιχη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία (Νοέμβριος).

Διάφορα

* Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, των παραγωγικών τάξεων, του εργατικού κέντρου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των λιμένων συγκαλεί ο νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, με θέμα τα σχέδια της κυβέρνησης για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14 - 16, Πειραιάς, 6ος όροφος).

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, θα παραστεί στις 12:00 στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της Γ.Γ. ΕΣΥΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΕΣΥΕ στον Πειραιά (Πειραιώς 46 και Επονιτών).

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, στις 21:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε επίσημη εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ομιλίες των μελών της FED, κ. Μishkin και Rosengren.

- Εμπορικό Ισοζύγιο Νοεμβρίου.

- Δείκτης τιμών εισαγωγών Δεκεμβρίου.

- Μηνιαίος προϋπολογισμός Δεκεμβρίου.

Μ. Βρετανία

- Βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου.

- Δείκτης αμιγούς βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου.

Σάββατο 12/1

Γενικές συνελεύσεις

ΑΝΕΚ: Ιδιαίτερη γενική συνέλευση των μετόχων-κατόχων προνομιούχων μετοχών έκδοσης ’90 και ’96 της εταιρίας, στις 11:00, στα ιδιόκτητα γραφεία της, Λεωφ. Κ. Καραμανλή 2ο χλμ., Χανιά, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Κατάργηση της αποφάσεως της από 18.6.2006 β΄ επαναληπτικής ιδιαίτερης συνέλευσης των μετόχων-κατόχων προνομιούχων μετοχών εκδόσεων 1990 και 1996 της εταιρίας σχετικά με την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

2. Έγκριση απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τον Ν. 3156/2003, μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρίας, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και διάθεση άμεσα ή έμμεσα σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, ύψους έως 120 εκατ. ευρώ (κατ’ εκτίμηση), για τη διάρκεια του δανείου, τη σχέση μετατροπής και τον χρόνο και τρόπο άσκησης του δικαιώματος μετατροπής, καθώς και για την παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση και καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης του δανείου.

3. Έγκριση απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τον Ν. 3156/2003, μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρίας, με διάθεση στους μετόχους της με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης υπέρ αυτών, ύψους έως 40 εκατ. ευρώ (κατ’ εκτίμηση), για τη διάρκεια του δανείου, τη σχέση μετατροπής και τον χρόνο και τρόπο άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος μετατροπής, καθώς και για την παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση και καθορισμό των ειδικότερων όρων εκδόσεως του δανείου.

4. Μετατροπή όλων των προνομιούχων μετά ψήφου μετοχών σε κοινές και έγκριση τροποποίησης του άρθρου 5 του καταστατικού.

Σε περίπτωση α’ επαναληπτικής ιδιαίτερης γενικής συνέλευσης, η υποχρέωση αυτή είναι έως τις 17 Ιανουαρίου 2008, ενώ για την περίπτωση β’ επαναληπτικής ιδιαίτερης γενικής συνέλευσης, η υποχρέωση αυτή είναι έως τις 28 Ιανουαρίου 2008.

Διάφορα

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης αναχωρεί σήμερα, για τη Μάλτα, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών της κ. Lawrence Gonzi, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη από 1-1-2008. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Αλογοσκούφης θα έχει συνάντηση και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Μάλτας κ. Tonio Fenech.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v