Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φωτεινές εξαιρέσεις” στην πτώση 3Ε-ΟΤΕ-ΜΟΗ

Τη στιγμή που τα Συμβόλαια του S&P παρέπεμπαν σε διόρθωση μέχρι και 1,5% στη Wall, στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε εμφανώς καλύτερη εικόνα. Όμως αρνητική κλίση έχει λάβει ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό, με εξαίρεση τις 3E, OTE-Cosmote, Motor Oil και μεμονωμένων εκπροσώπων του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε σημαντική διόρθωση, μέχρι και 1,5% για τον S&P 500, δείχνουν τα Συμβόλαια των βασικών δεικτών στην Wall Street. Με αυτή την εικόνα από Αμερική και Ευρώπη, στο χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,55% προς τις 5.280 μονάδες.

Όμως, εμφανώς πιο βεβαρημένη είναι η συνολικότερη εικόνα της αγοράς, καθώς προσεγγίζει τις 200 ο αριθμός των μετοχών με αρνητικό πρόσημο. Περίπου 50 μετοχές ”επιμένουν” θετικά.

Η ρευστοποίηση θέσεων σε τραπεζικούς τίτλους και μετοχές του 20άρη συνεχίζεται από την Eurobank, Alpha Bank, μέχρι τον Τιτάνα, ΔΕΗ.

Εξαιρέσεις βέβαια πάντα υπάρχουν και αυτές είναι για ακόμη μια συνεδρίαση η Coca Cola 3E, με ενδοσυνεδριακά μέγιστη τιμή στα 43,40 ευρώ, η Motor Oil (κοντά στα υψηλά ημέρας των 17,24 ευρώ) και ΟΤΕ-Cosmote στα 25,16 ευρώ και 24,92 ευρώ αντίστοιχα.

Σαφώς πιο επιφυλακτικοί οι ενεργοί παίκτες, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο με αυτή την συγκυρία, με την τάση να έχει αμβλυνθεί στον μικρομεσαίο χώρο.

Για τη μετοχή του Πετρόπουλου σημειώνεται η μεγαλύτερη απόδοση με 8,3% στα 7,32 ευρώ, για την Ideal στα 1,47 ευρώ, τις Τεχνικές Εκδόσεις στα 1,19 ευρώ, την ΑΒ Βασιλόπουλος στα 30,58 ευρώ (3,5%), αλλά και εταιρειών όπως AS Company, Σφακιανάκης, Unibrain, Rilken, Κλουκίνας-Λάππας, Ridenco, Τηλέτυπος και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v