Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι επενδύσεις ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η συμφωνία της για συνεργασία με την S&B, η συγχώνευση των θυγατρικών της Eurobank στη Βουλγαρία και το σχέδιο της Intracom για συγχώνευση των Unibrain, Hellas Online και Teledome είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι επενδύσεις ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η συμφωνία της για συνεργασία με την S&B, η συγχώνευση των θυγατρικών της Eurobank στη Βουλγαρία και το σχέδιο της Intracom για συγχώνευση των Unibrain, Hellas Online και Teledome είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΔΕΗ: Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο στην περιοχή Χωρεμίου Μεγαλόπολης. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, το σχέδιο προβλέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 50 MW, σε έκταση του ήδη εξαντληθέντος λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, επενδύσεις συνολικού ύψους 1,952 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη έργων συνολικής ισχύος 950 MW έως το 2014 προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., που εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρίας ΔΕΗ.

S&B: Την απόφαση της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ανακοίνωσαν η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, με απώτερο σκοπό την από κοινού έρευνα, διαχείριση και εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του νησιωτικού συμπλέγματος Μήλου, Κιμώλου και Πολυαίγου.

Eurobank: Οι θυγατρικές τράπεζες του ομίλου Eurobank EFG στη Βουλγαρία, Postbank και DZI, ολοκλήρωσαν τη μεταξύ τους συγχώνευση, δημιουργώντας τον τρίτο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό οργανισμό της χώρας, γράφει η ”Καθημερινή”.

Alapis: Έως τις 3 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το ”Βήμα”, η μεταβίβαση του εργοστασίου γεωργικών φαρμάκων της Bayer στη Βοιωτία στον όμιλο της Alapis. Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει διάρκεια πέντε ετών με δυνατότητα ανανέωσης.

Intracom: Το σχέδιο συγχώνευσης των εταιριών Unibrain, Hellas Online και Teledome γνωστοποίησε χθες ο όμιλος της Intracom. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, στη νέα εταιρία που θα προκύψει ο εν λόγω όμιλος θα έχει το 92% και το πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ με παραίτηση των παλαιών μετόχων, προκειμένου να αυξήσει τη διασπορά.

Euromedica: Στην εξαγορά του 49% των μετοχών της Ιωνία Ιδιωτικό Πολυιατρείο Ιατρική, που λειτουργεί διαγνωστικό εργαστήριο στην Ελευσίνα, έναντι ποσού 4,295 εκατ. ευρώ προχώρησε η Euromedica.

ΕΒΖ: Σε νέα παράταση οδηγείται ο διεθνής διαγωνισμός που έχει σε εξέλιξη η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με σκοπό την προσέλκυση ιδιώτη στρατηγικού εταίρου στο επενδυτικό της σχέδιο, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Ξάνθης και Λάρισας σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, αν και η διοίκηση της εταιρίας έχει μεταθέσει την καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για τις 16 Νοεμβρίου (αντί τις 28ης Σεπτεμβρίου), πηγές κοντά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων τονίζουν ότι ”δεν προλαβαίνουμε”.

Επιχειρήσεις: Δεκατέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα με τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρίες, σύμφωνα με την οργάνωση Europe’s 500 Entrepreneurs for Growth. Όπως αναφέρει το ”Κέρδος”, πρόκειται για τις: ΑΛΤΕΡΡΑ, Mellon Financial Products, Newsphone Hellas, Firstcall, Αλουμύλ Μυλωνάς, Πλαίσιο Computers, Tsakos Energy Navigat, Ciao, Χατζηκώστας Μάρκετ, FOKAS AVE, ΕΛΤΟΝ Διεθνούς Εμπορίου, Mellon Collection Services, Κορρές και Epsilon Net.

Ασφαλιστικό: Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε χθες ότι οι οφειλές του κράτους προς το ΙΚΑ της περιόδου 2003 - 2007, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα καταβληθούν με τη διάθεση στα Ταμεία μακροχρόνιων ομολόγων. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, οι οφειλές του κράτους προς το ΙΚΑ βάσει του νόμου Ρέππα –να δίδεται από το κράτος το 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο- θα καταβληθούν μέσω ομολόγων 10ετούς και 20ετούς διάρκειας στο Ταμείο. Για το 2008, όπως είπε, θα διατεθεί το θεσμοθετημένο 1% του αναθεωρημένου ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 2,3 δισ. ευρώ και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v