Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλυδωνισμοί από κούρσα πετρελαίου - ευρώ

Με το που ”γύρισε” χαμηλότερα ο DAX, για να φτάσει να γράφει μέχρι και 1% απώλειες, ανατράπηκε άρδην το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 5.280 μονάδες, μέσα σε 10 λεπτά ανατράπηκε το σκηνικό στον μεσαίο χώρο και οι ψυχραιμότεροι επανέρχονται μετά τις 11:50.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπερισχύουν σταδιακά μετά τις 11:30 οι πωλητές σε τραπεζικούς τίτλους. Η αρχή έγινε από την Alpha Bank και τη Eurobank, για να ακολουθήσουν εντολές σε Εθνική και Κύπρου.

Παράλληλα, χαμηλότερα ”γύριζαν” Τιτάν και ΔΕΗ, με τις συναλλαγές να επιβαρύνονται για περίπου 5 - 10 λεπτά.

Για τον Γενικό Δείκτη καταγράφεται τιμή ελάχιστη προς τις 5.280 μονάδες, με μια εμφανή προσπάθεια να ελεγχθεί η ροή των πωλήσεων κυρίως μέσω ΟΤΕ και Πειραιώς.

Στις 11:45 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,49% στις 5.283 μονάδες.

Άρδην μεταβλήθηκε η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, φτάνοντας μέσα σε 10 μόλις λεπτά στο 1 προς 3.

Η αιφνίδια μεταβολή της τάσης στο Χ.Α. αποδίδεται στην ανατροπή του σκηνικού που σημειώθηκε μετά τις 11:20 στη Φρανκφούρτη, οδηγώντας τον DAX, υπό τον φόβο του ασθενέστερου δολαρίου και ακριβότερου πετρελαίου, στο να χάνει μέχρι και 1%.

Η αρχική αντίδραση οδήγησε άμεσα χαμηλότερα βασικούς δείκτες - μετοχές στην Αθήνα, με τους αγοραστές να κερδίζουν εν μέρει πόντους γύρω στις 11:50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v