Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς αναμένουν οι ΑΧΕ τα μεγέθη των ΕΛΠΕ- MOH

Μικτά αναμένουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα των δύο εισηγμένων στο Χ.Α. πετρελαϊκών εταιριών που ανακοινώνονται σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Ποια νούμερα αναμένουν οι ΑΧΕ για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Motor Oil.

Πώς αναμένουν οι ΑΧΕ τα μεγέθη των ΕΛΠΕ- MOH
Ημέρα... πετρελαίου η σημερινή, όχι μόνο για τις διεθνείς αγορές που ασχολούνται με την τιμή του μαύρου χρυσού αλλά και για τη Σοφοκλέους που περιμένει τις δύο πετρελαϊκές εισηγμένες, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Motor Oil, να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους του εννεαμήνου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές αναμένουν την εικόνα των μεγεθών μικτή, καθώς τα ΕΛΠΕ εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν υπολογίσιμη άνοδο των κερδών τους έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ τα κέρδη της Motor Oil υπολογίζεται ότι θα καμφθούν.

Αναλυτικά, στα 245 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 των Ελληνικών Πετρελαίων, εμφανίζοντας αύξηση 14% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Κατά τις προβλέψεις τις οποίες παρείχαν οι Εurobank Sec., Euroxx Securities, Goldman Sachs, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis και Νational Sec.- P&K, τo εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ των 222,6 εκατ. και 260 εκατ. ευρώ, από 215 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση στα καθαρά κέρδη, στα ισχυρά κέρδη από αποθέματα, στο βελτιωμένο προϊοντικό μίγμα και στη χαμηλότερη φορολόγηση.

Εξάλλου, πτώση της τάξης του 15% εκτιμούν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ότι θα εμφανίζουν στο εννεάμηνο τα κέρδη μετά από φόρους της Motor Oil και θα διαμορφωθούν στα 116,2 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Eurobank Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v