Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο

Στα 44 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Frigoglass, εμφανίζοντας αύξηση 17% σε ετήσια βάση κυρίως λόγω ισχυρών πωλήσεων του τμήματος ψύξης, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Frigoglass: Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο
Στα 44 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Frigoglass, εμφανίζοντας αύξηση 17% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Proton Bank, Piraeus Securities, Marfin Analysis και HSBC Pantelakis Securities.

To εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ 42,1 εκατ. και 45,2 εκατ. ευρώ από 37,5 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση των καθαρών κερδών στις πωλήσεις του τμήματος ψύξης.

Τα έσοδα της εταιρίας προβλέπεται να ανέλθουν στα 377 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 11,7% στο εννεάμηνο, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ 369,4 εκατ. ευρώ και 380,8 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής κ. Γιώργος Σπάις της Deutsche Bank τονίζει σε έκθεσή του ότι ”η ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρίας αναμένεται να βασιστεί στην αύξηση των πωλήσεων λόγω του τομέα ψύξης”, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτυχία του τομέα οφείλεται στο προϊοντικό μίγμα και στη γεωγραφική και πελατειακή διασπορά.

Ο αναλυτής κ. Γιάννης Σταματάκος της Proton Bank κάνει αναφορά στις προσδοκίες του για τις πωλήσεις της Frigoglass, σχολιάζοντας ότι αναμένονται ισχυρά έσοδα στην ανατολική Ευρώπη και στην περιφέρεια Ασίας - Ωκεανίας, ενώ περιμένει βελτίωση και στη δυτική Ευρώπη.

Τα ΕΒΙTDA εννεαμήνου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 11,2% στα 83,1 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 80,4 και 84,2 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής κ. Παντελής Βουτιράκης της Piraeus Securities εξήγησε ότι ”τα περιθώρια EBITDA θα επηρεαστούν από τα κόστη εκκίνησης στην Κίνα, ενώ ο κ. Σπάις προσθέτει ότι ”οι πιέσεις από τις τιμές των πρώτων υλών θα αντισταθμιστούν εν μέρει από τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις αποδοτικότητας”.

Η Frigoglass ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 8 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v