Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κόντρα” Εθνικής - 3Ε

Σε ”κόντρα” υπεραπόδοσης μεταξύ των μετοχών της Εθνικής (+3,6%) και της Coca Cola 3E (+5,15%) εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α., ωθώντας και πάλι τον Γ.Δ. προς τα επίπεδα των 5.200 μονάδων. Από κοντά και οι Πειραιώς, ΔΕΗ και Eurobank. Προσεκτική η ”μόχλευση” σε ορισμένες μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα υψηλά ημέρας των 5.186 μονάδων αντιδρώντας κατά 1,3% διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης. Με συγκριτικά αυξημένο τζίρο σε τραπεζικές μετοχές και στη ΔΕΗ, που ως αποτέλεσμα έχουν την επαναφορά του FTSE 20 σε επίπεδο σαφώς υψηλότερο της στήριξης των 2.520 μονάδων.

Υπεραπόδοση που οφείλεται κατά μείζονα λόγο στην εισροή κεφαλαίων κυρίως στη μετοχή της Εθνικής, που ωθούν προς τα 44 ευρώ και πάλι την τιμή της μετοχής.

Με τη μετοχή της Εθνικής να αντιδρά μέχρι και 3% και τους ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους να ενισχύουν περαιτέρω τη θέση τους στη ΔΕΗ, η αντίδραση της αγοράς επιτυγχάνεται σχετικά εύκολα.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Επιχείρησης συνεχίζουν να τοποθετούνται ισχυροί εφοπλιστικοί κύκλοι, με την τιμή να ενισχύεται μέχρι και 2,6% προς τα 28,54 ευρώ.

Αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες από ορισμένους αναλυτές, και θα πρέπει να είναι σωστό, ότι η επικείμενη εισαγωγή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στην αποτίμηση που γίνεται δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα σημείο αναφοράς συνολικά για τον κλάδο και για κάθε εταιρία ξεχωριστά.

Η ΔΕΗ έχει τον πρώτο λόγο, κάτι που έγκαιρα εδώ και μήνες είχε επισημάνει ο κ. Βασίλης Βλασταράκης της Beta Χρηματιστηριακής.

Εισροή κεφαλαίων όμως σημειώνεται και στη μετοχή της Eurobank, προς τα 25,30 ευρώ, λιγότερο στην Alpha Bank προς τα 24,62 ευρώ και κοντά στα 41,50 ευρώ για τη μετοχή της Coca Cola 3E.

Εμφανώς θετική η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, με τον Ικτίνο στο 1,12 ευρώ, τον Παρνασσό στα 4,04 ευρώ, την ΚΡΕΚΑ στα 3,10 ευρώ, τη Rainbow στα 7,90 ευρώ, τον Χατζηιωάννου στα 2,12 ευρώ, τον ΔΟΛ στα 2,78 ευρώ, τη Ridenco στο 1,54 ευρώ, την Άλφα Γκρίσιν στα 4,70 ευρώ, τα Ελληνικά Καλώδια στα 6,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v