Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τop picks οι Εθνική και Πειραιώς

H Εθνική και η Πειραιώς αποτελούν τις κορυφαίες εγχώριες τραπεζικές επιλογές της Citigroup, η οποία προχωρά σε αύξηση της τιμής–στόχου για τις μετοχές των δύο τραπεζών αλλά και για τη Eurobank. ”Επιφυλακτική” για Alpha και ΤΤ, τι σχολιάζει για Finansbank.

Citigroup: Τop picks οι Εθνική και Πειραιώς
H Εθνική και η Πειραιώς αποτελούν τις κορυφαίες εγχώριες τραπεζικές επιλογές της Citigroup, η οποία προχωρά σε αύξηση της τιμής–στόχου για τις μετοχές των δύο τραπεζών αλλά και για τη Eurobank.

Όπως αναφέρει στο ”Postcard from Greece” (22/10) ενισχύει στα 55 ευρώ, από 52 ευρώ πριν, την αποτίμηση για την Εθνική διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, ενώ για την Πειραιώς η τιμή–στόχος τίθεται στα 34 ευρώ, από 32 ευρώ προηγουμένως, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”buy”.

Για τη Eurobank η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 30 ευρώ, από 29,2 ευρώ πριν, με σύσταση ”buy”.

O διεθνής οίκος δηλώνει επιφυλακτικός τόσο για την Alpha Bank (τιμή – στόχος 25 ευρώ – hold) όσο και για το ΤΤ (15 ευρώ – hold) τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν στόχους για την συγκέντρωση στον κλάδο.

Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα, η Citigroup εκτιμά πως η Τουρκία και η ΝΑ Ευρώπη θα αντιπροσωπεύουν το 40% των εσόδων της Τράπεζας το 2008, ποσοστό το οποίο θα αυξηθεί προς το 50% μέχρι το 2011.

Για την Finansbank πιο συγκεκριμένα προβλέπει ότι θα αντιπροσωπεύει το 30% περίπου των εσόδων της ΕΤΕ τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως από αυτή την δραστηριότητα ενδέχεται να προκύψουν θετικές εκπλήξεις στην κερδοφορία του 2008.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως το 2007 η Finansbank θα εμφανίσει κύκλο εργασιών ύψους 1,4 δισ. ευρώ και προ φόρων κέρδη ύψους 770 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα μέχρι το 2011 η Finansbank να καταγράφει κύκλο εργασιών ύψους 2,5 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Citi προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη το 2010 θα ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ. Ο διεθνής οίκος περιγράφει την Τράπεζα Πειραιώς ως ”μια μικρότερη, ταχύτερα αναπτυσσόμενη εκδοχή της EFG”.

Σύμφωνα με τo διεθνή οίκο, η συνολική καθαρή εκταμίευση δανείων το 2007 και 2008 θα ανέρχεται σε περίπου 20 δισ. ευρώ, ποσό τόσο υψηλό όσο και το συνολικό της loan book στα τέλη του 2006. Με αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης, αναφέρει ο διεθνής οίκος, ”η Πειραιώς δημιουργεί μια νέα Πειραιώς κάθε δύο χρόνια”.

Επίσης, ο διεθνής οίκος δίνει τιμή-στόχο τα 22 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”hold” για την Εμπορική Τράπεζα, 17 ευρώ και ”buy” για την Τράπεζα Κύπρου. Για την μετοχή της Marfin Popular Bank η τιμή – στόχος τίθεται στα 12 ευρώ με σύσταση ”buy”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v