Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι παρουσιάσεις της ΕΤΕ στις ΗΠΑ και οι πληροφορίες για τα μεγέθη της Finansbank, οι πληροφορίες για τo ύψος της σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, το ενδεχόμενο πώλησης της Links of London από τα ΚΑΕ στην Folli Follie, η είσοδος του Β. Ρέστη στη Multirama, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι παρουσιάσεις της ΕΤΕ στις ΗΠΑ και οι πληροφορίες για τα μεγέθη της Finansbank, οι πληροφορίες για τo ύψος της σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, το ενδεχόμενο πώλησης της Links of London από τα ΚΑΕ στην Folli Follie, η είσοδος του Β. Ρέστη στη Multirama, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Εθνική Τράπεζα: Σειρά παρουσιάσεων των προοπτικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η ΕΤΕ σε Νέα Υόρκη και Βοστόνη. Σύμφωνα με την Ημερησία, ο κ. Αράπογλου δήλωσε ότι σήμερα οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν το 53,5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Επόμενος στόχος της ΕΤΕ είναι η επέκταση, μέσω εξαγοράς τοπικού πιστωτικού ιδρύματος, στην ουκρανική τραπεζική αγορά.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών στην Εθνική, για το 2007 εκτιμάται ότι τα κέρδη της Finansbank θα ανέλθουν σε 460-470 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο του 2007 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν σε 370 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Δυόμισι φορές πάνω (230 εκατ. ευρώ, αντί των 96,4 εκατ. ευρώ που διοχέτευαν) είναι η αξία της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την κοινοπραξία της Intralot, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ελευθεροτυπίας”. Όπως αναφέρεται, από τη σύμβαση προκύπτουν λεόντειες αμοιβές για τεχνική υποστήριξη και συντήρηση και ο Οργανισμός προσδένεται στο ”άρμα” της εταιρείας.

ΟΤΕ: Με ποσοστό 5,001% (24.534.719 μετοχές) συμμετέχει πλέον η γερμανική Commerzbank στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, η Commerzbank για τις μετοχές αυτές κατέχει και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ”Βήμα”, ο αντιπρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θα διεκδικήσει προς το παρόν θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, και ο όμιλος θα εκπροσωπείται από τον εφοπλιστή κ. Θ. Βενιάμη, ο οποίος είναι ήδη στην εκτελεστική επιτροπή της MIG και μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

Folli Follie: Σε φάση αναδιάρθρωσης αναμένεται να εισέλθουν οι εταιρείες ΚΑΕ και Folli Follie από το 2008, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απόκτηση της Elmec και με τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου για την αξιοποίηση συνεργιών μεταξύ των δυο εταιρειών. Όπως γράφει η ”Ημερησία”, με στόχο την εξασφάλιση υπεραξιών για τα ΚΑΕ, μελετάται η πώληση της αλυσίδας Links από τα ΚΑΕ στην Folli Follie.

ΕΥΑΘ: Νέα τροπή στην πολύμηνη διαμάχη μεταξύ διοίκησης και μερίδας συνδικαλιστών στην ΕΥΑΘ δίνει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανοίγει τον δρόμο για την εκτέλεση των διεθνών διαγωνισμών της εταιρείας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Ημερησία”.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με στόχο την επέκτασή της στις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κίνας η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα πραγματοποιήσει από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου δημόσια εγγραφή. Η εταιρεία προσδοκά να αντλήσει 300 εκατ. ευρώ.

Multirama: Στη λιανική αγορά ειδών πληροφορικής εισέρχεται ο γνωστός επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, μέσω της επικείμενης απόκτησης του 19,78% της Multirama, γράφει η ”Ημερησία”. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση τις 16 Νοεμβρίου, προτείνοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 15 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων υπέρ των εταιρειών Lake Front (συμφερόντων του κ. Ρέστη) και Bonatex Ltd (συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη). Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v