Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση με οδηγό τις τράπεζες

Οι εντολές αγοράς που δόθηκαν σε τραπεζικές μετοχές αλλά και στη ΔΕΗ διαμόρφωσαν από νωρίς συγκριτικά καλύτερο κλίμα και διάθεση. Μέχρι και 1,8% υψηλότερα η μετοχή της Εθνικής, κερδίζουν έδαφος Eurobank και Πειραιώς, σε νέα υψηλά διαμορφώνεται η 3E, ενώ με κέρδη κυμαίνονται περισσότερες από 180 μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπια είναι η αντίδραση που εκδηλώνεται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συγκριτικά επιθετικότερη διαμορφώνεται στο Χ.Α., καθώς από την αρχή της συνεδρίασης δόθηκαν εντολές αγοράς σε τραπεζικές μετοχές και στη ΔΕΗ, σε σαφώς υψηλότερες τιμές.

Μέχρι 1,8% υψηλότερα προς τα 43,60 ευρώ για την Εθνική, περίπου ισοδύναμα στη ΔΕΗ, που έφτασε μέχρι και τα υψηλά των 28,62 ευρώ με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης ο τζίρος ήταν συγκριτικά μετριότερος απ’ ό,τι στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης (οπότε και διόρθωνε η αγορά), φαίνεται όμως υψηλότερος από τον μέσο όρο της συνέχειας μέχρι και το κλείσιμο, χθες.

Σε Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ και Alpha Bank οι συναλλαγές ξεπερνούν συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ στη Eurobank προσεγγίζουν το 1,9 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα που ανακοινώνει στις 29/10 αποτελέσματα εννεαμήνου.

Για τον Γενικό Δείκτη καταγράφηκε αρχικά υψηλή τιμή στις 5.185 μονάδες, για να ισορροπήσει στη συνέχεια πέριξ των 5.170 μονάδων.

Για τον FTSE 20, υψηλότερη μέχρι στιγμής τιμή είναι οι 2.741 μονάδες, με τον συγκεκριμένο δείκτη να κερδίζει 1,1% (2.731 μονάδες).

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η συνεδρίαση, από την αρχή της κιόλας, με εντολές αγοράς σε τραπεζικές μετοχές και ΔΕΗ, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη η ανταπόκριση μεγαλύτερου μέρους της αγοράς.

Στις 11:15 στο ”πράσινο” διαμορφωνόταν η τιμή 180 και πλέον μετοχών και με απώλειες για 22 τίτλους.

Ιδιαίτερη κινητικότητα σημειωνόταν και σήμερα για τη μετοχή της Γενικής, με συναλλαγές περισσότερες του μισού εκατ. ευρώ (και προσαρμοσμένη τιμή λόγω αύξησης κεφαλαίου στα 5,82 ευρώ), με άνοδο που φτάνει μέχρι και το 8%.

Η μετοχή της Multirama ενισχύεται μέχρι και 5% στα 9,70 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα υψηλός θεωρείται ο τζίρος που πραγματοποιείται στη ΝΕΛ, με τη μετοχή να επανακάμπτει προς το 1,04 ευρώ.

Στα 10,20 ευρώ ενισχύεται η μετοχή του Κλουκίνα - Λάππα, ενώ ενισχυμένη εμφανίζεται η μετοχή της Moda Bagno στα 5,76 ευρώ, του Παρνασσού στα 3,88 ευρώ, της ΚΡΕΚΑ στα 3,04 ευρώ και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία (Ελληνική Υφαντουργία, ΓΕΒΚΑ, Σπύρου κ.ά.).

Στα μέχρι στιγμής ενδιαφέροντα θεωρείται η αντίδραση κατά 1,2% της μετοχής του Μυτιληναίου στα 41,10 ευρώ, των Folli Follie στα 28,70 ευρώ, η υψηλή τιμή για την 3E στα 41,28 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v