Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμά η Citi για το γ’ 3μηνο ΟΤΕ-Cosmote

Επιφυλακτική στάση για την βραχυπρόθεσμη προοπτική του ΟΤΕ εκφράζει η Citi, στην έκθεσή της για τις τηλεπικοινωνίες, στην οποία προβλέπει πως το γ’ τρίμηνο θα είναι ”δύσκολο” για τον Οργανισμό. Για την Cosmote, τονίζονται οι καλές επιδόσεις, ωστόσο σημειώνεται ότι η προσοχή παραμένει επικεντρωμένη στην αγορά των μειοψηφιών από τον ΟΤΕ.

Τι εκτιμά η Citi για το γ’ 3μηνο ΟΤΕ-Cosmote
Επιφυλακτική στάση για την βραχυπρόθεσμη προοπτική του ΟΤΕ εκφράζει η Citi, στην έκθεσή της για τις τηλεπικοινωνίες με τίτλο ”3Q04: Can the Bull Continue to Run?” (19/10), στην οποία προβλέπει πως το γ’ τρίμηνο θα είναι ”δύσκολο” για τον Οργανισμό, όσον αφορά την ανάπτυξη του DSL, με ελάχιστες νέες ανακοινώσεις σχετικά με την μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών ή την αναδιάρθρωση.

Για την Cosmote, ο διεθνής οίκος τονίσει τις καλές επιδόσεις της εταιρείας, ωστόσο σημειώνει ότι η προσοχή παραμένει επικεντρωμένη στους όρους της αγοράς των μειοψηφιών από τον ΟΤΕ, η οποία –σύμφωνα με την Citi- είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί το δ’ τρίμηνο του 2007.

Όσον αφορά το γ’ τρίμηνο, η Citi, η οποία δίνει τιμή-στόχο τα 26 ευρώ για την μετοχή της Cosmote, με σύσταση ”buy/medium risk”, προβλέπει άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 32,2% στα 790 εκατ. ευρώ (άνοδος 7,1% το γ’ τρίμηνο στην Ελλάδα, 22,1% στην Βουλγαρία και τζίρο ύψους 45 εκατ. ευρώ στην Ρουμανία). Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 3,8%, στα 122 εκατ. ευρώ, από 117 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Για τον ΟΤΕ, ο διεθνής οίκος προβλέπει άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 8,2% το γ’ τρίμηνο, στα 1,605 δισ. ευρώ, από 1,484 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 145 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 35,2% σε σχέση με τα 224 εκατ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί κατά το γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η τιμή στόχος διατηρείται στα 27 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση ”buy/medium risk”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v