Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - 3Ε ισορροπούν τις πιέσεις

Μπορεί ο Γ.Δ. να κινείται πλέον με οριακά αρνητικό πρόσημο, όμως η γενικότερη εικόνα του ταμπλό δείχνει ότι ειδήσεις, φήμες και προσδοκίες επιστρέφουν σταδιακά από εκεί που ξεκίνησαν, δηλαδή σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα κέρδη συνεχίζουν ΟΤΕ (υψηλό 89 μηνών) και Coca Cola, με απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων η ΔΕΗ.

του Θ. Σταυρόπουλου

Ειδησεογραφία, φήμες και προσδοκίες σταδιακά επιστρέφουν στη βάση τους.

Δηλαδή σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός τίτλων να δείχνει τάσεις αυτοδιάθεσης, έστω και αν το γενικότερο κλίμα παραμένει ευμετάβλητο έως ελαφρώς αρνητικό, ακολουθώντας την πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Πολλοί οι τίτλοι που προστίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είτε λόγω φημών (Everest, Olympic Catering, Σφακιανάκης, Ρόκας, Ridenco και Alpha Γκρίσιν) είτε λόγω ειδησεογραφίας (ΚΛΜ, Υalco, Περσεύς και Λύκος).

Ασφαλώς λιγότερο κινητική δείχνει η εικόνα στις μετοχές του FTSE και παραμένει μάλλον μοιρασμένη.

Έτσι, με αξιοσημείωτα κέρδη μέχρι στιγμής συνεχίζουν να κινούνται Coca Cola και ΟΤΕ (υψηλό 89 μηνών) και απλώς με θετικό πρόσημο Cosmote, Πειραιώς και Eurobank, ενώ αντίθετα μεγάλες απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου και απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων η μετοχή της ΔΕΗ.

Η μέχρι στιγμής κίνηση του Γ.Δ. χαρακτηρίζεται από σημαντικό εύρος διακύμανσης που φτάνει τις 48 μονάδες (χαμηλό ημέρας 5.238,18 μ., υψηλό 5.281,10 μ.) και σύμφωνα με την άποψη των περισσότερων εμπλεκομένων πολλά θα κριθούν μετά τις 15:30.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15:30 ανακοινώνονται για τον μήνα Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ οι λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης τιμών παραγωγού, ενώ στις 16:30 τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της General Εlectric.

Τεχνικά η εικόνα δεν φαίνεται να διαταράσσεται, καθώς ο Γ.Δ. κινείται υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5.250 μονάδων, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών είναι κάτι λιγότερο από 1 προς 2.

Πτωτική συνεδρίαση μέχρι στιγμής και στην αγορά παραγώγων, και μάλιστα με τάση σχετικής αύξησης των συναλλαγών.

Μέχρι στιγμής τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης με απώλειες σχετικά μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο τίτλο, με αποτέλεσμα τη μικρή περαιτέρω αύξηση των υποτιμήσεων.

Συμπερασματικά, τόσο η γενικότερη μέχρι στιγμής εικόνα του ταμπλό όσο και τα νέα που αναμένονται εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v