Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι εξελίξεις στη Vivartia, μετά και την αποχώρηση του κ. Δ. Δασκαλόπουλου, η σύμβαση της Intralot στην Αυστραλία, η σύμβαση των ΕΛΠΕ για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Αίγυπτο και τα σχέδια για εισαγωγή της HSW στο χρηματιστήριο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι εξελίξεις στη Vivartia, μετά και την αποχώρηση του κ. Δ. Δασκαλόπουλου, η σύμβαση της Intralot στην Αυστραλία, η σύμβαση των ΕΛΠΕ για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Αίγυπτο και τα σχέδια για εισαγωγή της HSW στο χρηματιστήριο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Vivartia: Ρήξη κορυφής, με αποχώρηση του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου από το τιμόνι της Vivartia, προκάλεσε η αλλαγή σχεδίων του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου της Marfin, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, η οποία αναφέρει ότι ο κ. Βγενόπουλος, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του ομίλου, αποφάσισε αντί να βγάλει την εταιρία από το Χ.Α. να πουλήσει πακέτα μετοχών σε θεσμικούς-στρατηγικούς επενδυτές. ”Άνεργος ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ”, γράφει από την πλευρά του το ”Βήμα”, σημειώνοντας ότι το γρήγορο διαζύγιο, τρεις μόλις μήνες μετά το deal απόκτησης της Vivartia από τη MIG, συνοδεύτηκε από βαριές αλληλοκατηγορίες. Το Χ.Α. ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Vivartia, αναμένοντας το στρατηγικό σχέδιο του βασικού μετόχου.

Intralot: Στην αγορά της Αυστραλίας επεκτείνει τη δραστηριότητά της η Intralot, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Πολιτείας της Βικτόρια να καταργήσει το μονοπώλιο της άδειας διεξαγωγής παιχνιδιών, ύστερα από 54 χρόνια. Έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, η θυγατρική της εταιρίας Intralot Australia Pty Ltd. κέρδισε τη 10ετή άδεια για τη διεξαγωγή μιας σειράς από αριθμοπαιχνίδια και στιγμιαία λαχεία στην Πολιτεία της Βικτόρια. Η συνολική επένδυση για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

ΕΛΠΕ: Υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη στο Κάιρο η σύμβαση παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή Mesaha της Αιγύπτου μεταξύ κοινοπραξίας που απαρτίζεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη Melrose Resources και την Oil Search, της κρατικής εταιρίας Ganoub El Wadi και του υπουργείου Πετρελαίου, γράφει η ”Καθημερινή”.

ΟΛΠ: Παραιτήθηκαν τελικά χθες το βράδυ όλα τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, βάζοντας τέλος στη ”μίνι κρίση” που δημιουργήθηκε, καθώς ορισμένα εξ αυτών είχαν αρνηθεί να παραιτηθούν όταν τους ζητήθηκε από τον βασικό μέτοχο, την Πολιτεία, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Η γενική συνέλευση του ΟΛΠ για την εκλογή των νέων μελών της διοίκησης θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου.

Hellenic Seaways: Τον στόχο της διοίκησης της Hellenic Seaways να εισαγάγει την εταιρία στο Χ.Α. επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρός της κ. Κώστας Κληρονόμος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου πλοίου της, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Everest: Έσοδα ύψους 12 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στον όμιλο Everest το ιστορικό Zonars, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του περίπου στα τέλη Οκτωβρίου, μαζί με την εκμετάλλευση των χώρων εστίασης του café Clemente VIII και του εστιατορίου Pasaji, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”.

Attica: Διερευνητικές επαφές με τράπεζες πραγματοποιεί η διοίκηση των Αττικών Πολυκαταστημάτων, εξετάζοντας το ενδεχόμενο εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Ασφαλιστικό τραπεζών: Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη και άλλων ταμείων τραπεζικών υπαλλήλων στο ΙΚΑ. Ήδη έχουν ενταχθεί τα ταμεία των εργαζομένων της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα, με πρώτα αυτά της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Τηλεπικοινωνίες: ”Ο ρυθμιστής πρέπει να είναι ανεξάρτητος και να μην επηρεάζεται ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους ισχυρούς παίκτες, όπως είναι ο ΟΤΕ”, τόνισε χθες η επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ κ. Βίβιαν Ρέντινγκ, στηρίζοντας την ΕΕΤΤ, ενώ τάχθηκε υπέρ του λειτουργικού διαχωρισμού των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, όπως αναφέρει η ”Εξπρές”.

Τράπεζες: Την υιοθέτηση από τις τράπεζες πιο φιλικής προς τον καταναλωτή πολιτικής, με την άμεση απάλειψη από τις συμβάσεις τους τεσσάρων από τους όρους που πρόσφατα κρίθηκαν καταχρηστικοί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ζήτησε ο γενικός γραμματέας καταναλωτή κ. Ι. Οικονόμου, σε επιστολή που έστειλε προς τον Γ.Γ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρ. Γκόρτσο. Οι όροι αυτοί αφορούν στην αναδρομική επιβάρυνση τόκων σε χρήση πιστωτικής κάρτας, στη χρέωση προμήθειας 1,40 ευρώ για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, στα επιβαλλόμενα έξοδα αδράνειας από 0,60 - 1 ευρώ μηνιαίως και στην κλιμακωτή χρέωση από 3 έως 20 ευρώ σε ανάληψη μετρητών από πιστωτική κάρτα.

Σοφοκλέους: Με την αγορά να κινείται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα πολλών συνεχόμενων μηνών και ακολουθώντας ανοδική πορεία πέντε συναπτά έτη, η επιλογή μετοχών από τους επενδυτές γίνεται δύσκολη διαδικασία. Η εφημερίδα ”Μέτοχος”, στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Οι ”hot” μετοχές των ξένων”, παρουσιάζει όλες τις θετικές συστάσεις των κορυφαίων ξένων επενδυτικών οίκων για το 2007, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το δύσκολο τοπίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v