Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπίδειξη ψυχραιμίας από το Χ.Α.

Σαφώς ψυχραιμότερη εικόνα από αυτή των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επιδεικνύει τo X.A., όχι μόνο γιατί ο Γ.Δ. καταγράφει μικρότερες απώλειες από αυτές των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και γιατί σταδιακά αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν διαθέσεις αυτόνομης κίνησης. Από τις μετοχές του 20άρη, μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν ΟΤΕ και Coca Cola.

του Θ. Σταυρόπουλου

Ψύχραιμα μέχρι στιγμής δείχνει να αντιμετωπίζει η Σοφοκλέους την υποχώρηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να καταγράφει απώλειες σαφώς μικρότερες από αυτές που καταγράφουν οι δείκτες των χρηματιστηρίων Γερμανίας, Γαλλίας και Αγγλίας, όμως ελαφρώς χειρότερα δείχνουν τα πράγματα στη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 2.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς, τουλάχιστον για τη σχετική αυτονόμηση που παρατηρείται σε επιλεγμένους τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, περιμένουν να δουν τις εξελίξεις μετά τις 13:55, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώσει την εκτίμηση που θέλει κάποιες μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων να δίνουν κίνηση ανεξάρτητη του κλίματος της αγοράς.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής κέρδη ο ΟΤΕ και η Coca Cola, ενώ απλώς θετικό πρόσημο καταγράφουν Intralot, Cosmote, Motor Oil και ΜΡΒ.

Από τους υπόλοιπους τίτλους του 20άρη, που κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ή ελαφρώς χαμηλότερα, αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικής Τεχνοδομικής και Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης μέχρι στιγμής κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 5.238,18 μονάδες, μετά την παρέλευση μίας ώρας συνεδρίασης κινείται λίγο υψηλότερα των 5.262 μονάδων, με απώλειες 0,15%, ενώ η αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 65 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 9,2 εκατ. ευρώ αφορούν σε πακέτα, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 200.000 τεμάχια της Τράπεζας Κύπρου στα 13,66 ευρώ και 477.591 τεμάχια στα 13,62 ευρώ.

Δεν αποκλείεται να καλυτερεύσει η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών στη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ από τους μέχρι στιγμής θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν για μία ακόμα συνεδρίαση η Άλφα Γκρίσιν, επιθετική κίνηση από την αρχή της συνεδρίασης στην Everest που ακολουθείται από Olympic Catering, τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη για ΚΛΜ και για Περσέα (μετά την επικείμενη δημόσια πρόταση στο 1,99 ευρώ), ενώ κινητικότητα με αξιοπρόσεκτα κέρδη εμφανίζουν Inform Λύκος, Σφακιανάκης, Μπουτάρης, Interfish, Δρομέας και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι τουλάχιστον το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 5.250 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v