Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 7+1 κορυφαίες επιλογές της National Sec-Π&Κ

Δυο τράπεζες, οι δυο εταιρίες του χώρου των τυχερών παιχνιδιών, δυο εταιρίες λιανικών πωλήσεων και δυο ακόμη από τον ευρύτερο βιομηχανικό χώρο συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές της National Sec-Π&Κ Χρηματιστηριακής. Οι προοπτικές, οι συστάσεις και οι τιμές-στόχοι.

Οι 7+1 κορυφαίες επιλογές της National Sec-Π&Κ
Δυο τράπεζες, οι δυο εταιρίες του χώρου των τυχερών παιχνιδιών, δυο εταιρίες λιανικών πωλήσεων και δυο ακόμη από τον ευρύτερο βιομηχανικό χώρο συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές της National Sec-Π&Κ Χρηματιστηριακής, όπως αναφέρει στην έκθεση εβδομαδιαίας στρατηγικής με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η Π&Κ επισημαίνει ότι οι κύριες επιλογές της από την ελληνική αγορά είναι η EFG Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η S&B, η Μυτιληναίος, η Intralot, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo και η Φουρλής.

*** Η Eurobank

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, η Eurobank έχει την πιο διαφοροποιηµένη παρουσία στην περιοχή στοχεύοντας σε µια αγορά 200εκ. ανθρώπων που αποτελείται από 6 χώρες. Παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ιστορικό αποτελεσµάτων τόσο στο εγχώριο περιβάλλον αλλά και στις νέες χώρες που δραστηριοποιείται µε την εφαρµογή ενός επιτυχηµένου επιχειρηµατικού µοντέλου.

Μετά τα ισχυρά αποτελέσµατα του 1ου εξαµήνου τέθηκαν νέοι στόχοι: το 35% των καθαρών εσόδων µέχρι το 2010 αναµένεται να προέρχεται από δραστηριότητες στο εξωτερικό, µε τα καθαρά κέρδη του οµίλου να παρουσιάζουν µέση ετήσια αύξηση ύψους FY’10 1.55 δισ. ευρώ.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 32,5 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 26,02 ευρώ στις 11/10.

*** Η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζει εξαιρετικό δείκτη αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων (RoE) και υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης. Ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσµατα 1ου εξαµήνου και η Π&Κ αναµένει θετικές εκπλήξεις στο µέλλον.

Κερδίζει µερίδια αγοράς στην Ελλάδα ενώ, την ίδια στιγµή, εξαπλώνεται ταχύτατα στο εξωτερικό. Νέο δίκτυο υποκαταστηµάτων και νέο και τεχνολογικά καταρτισµένο προσωπικό.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 31,9 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 26,38 ευρώ στις 11/10.

*** Ο Φουρλής

Θετική προοπτική µε αποδεδειγµένη εκτελεστική δυναµικότητα, έγκαιρο άνοιγµα των νέων καταστηµάτων, και σηµαντικός µεσοπρόθεσµος καταλύτης η εισαγωγή των τµηµατικών πληρωµών (περίπου οι µισές πωλήσεις προϊόντων σπιτιού στην Ελλάδα πραγµατοποιούνται µέσω τµηµατικών πληρωµών) και επέκταση των υπαρχουσών ειδών στα καταστήµατα – από 6,500 είδη τώρα στα 8,500.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 26,9 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 26 ευρώ στις 11/10.

*** Η Jumbo

Η P&K δηλώνει θετική για την εταιρία καθώς παρουσιάζει ένα ηγετικό µερίδιο αγοράς, δυναµική ανάπτυξης µέσα από τη διεθνή επέκταση και άνοιγµα νέων καταστηµάτων στην Ελλάδα που συνδέονται µε την ισχυρή παραγωγή µετρητών.

Στα τωρινά επίπεδα τιµών, παρουσιάζει µια δυναµική ανόδου ύψους 27.6% σε σχέση µε την τιµή στόχο, ενώ διαπραγµατεύεται 16.1x τα κέρδη του ’08.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 29 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 23,6 ευρώ στις 11/10.

*** Η Intralot

Οι µετοχές της Intralot προσφέρουν σηµαντική δυναµική ανόδου µετά από τις αλλαγές στο µοντέλο της P&K που οδήγησαν σε νέα τιµή στόχο στα 36 ευρώ. Η ανταγωνιστική της θέση παραµένει απρόσβλητη απέναντι στο νοµικά προβλήµατα. Το πρόσφατα συµβόλαια αποδεικνύουν την ανταγωνιστική δύναµη της εταιρίας.

Η P&K υπενθυµίζει ότι η εταιρία εµφανίζει χαµηλό δανεισµό, υψηλή απόδοση επενδυµένων κεφαλαίων (RoIC) και πληρώνει υψηλή µερισµατική απόδοση.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 36 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 29,5 ευρώ στις 11/10.

*** O ΟΠΑΠ

O ΟΠΑΠ πληρώνει µια πολύ ελκυστική µερισµατική απόδοση ενώ παράλληλα η ανάπτυξη των κερδών ανά µετοχή στον µεσοπρόθεσµο ορίζοντα είναι ισχυρή κυρίως εξαιτίας του περιορισµού του κόστους που προέρχεται από την διαχείριση του κινδύνου εντός της εταιρίας.

Σύμφωνα με την P&K, το θέµα του τεχνολογικού εξοπλισµού και ο κίνδυνος της απελευθέρωσης της αγοράς έχουν ήδη αποτυπωθεί και βλέπουµε µια µέση συνολική απόδοση για τις µετοχές η οποία είναι υψηλότερη από αυτή της αγοράς.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 34 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 28,02 ευρώ στις 11/10.

*** Ο Μυτιληναίος

Ο Μυτιληναίος Συµµετοχών είναι µια από τις πιο ελκυστικές επιλογές στην εγχώρια αγορά προσφέροντας έκθεση στα βασικά µέταλλα (κυρίως µέσω του Αλουµινίου) και του κλάδου της ενέργειας.

Κύριος καταλύτης ανάπτυξης αναµένεται να είναι η εφαρµογή του επιχειρηµατικού πλάνου που η Endesa Hellas πρόσφατα ανακοίνωσε. Ο όµιλος εµφανίζει επίσης χαµηλό δανεισµό, πράγµα το οποίο µπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αναβαθµίσεις των εκτιµήσεών µας στο µέλλον.

Τέλος, η P&K υπενθυµίζει τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του οµίλου (τριπλή συγχώνευση µε το Αλουµίνιο της Ελλάδος και την Delta Project), οι οποίες προχωρούν βάσει προγράµµατος.

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 43,8 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 43,02 ευρώ στις 11/10.

*** Η S&B Βιοµηχανικά Ορυκτά

∆υναµική ανάπτυξης µπορεί να πραγµατοποιηθεί µέσω: α) της οργανικής ανάπτυξης στις δραστηριότητες των βιοµηχανικών ορυκτών, β) εξαγορές σηµαντικής προστιθέµενης αξίας. Θετικός καταλύτης είναι η ευνοϊκή απόφαση του δικαστηρίου για το ορυχείο στην Φωκίδα. Ευνοϊκή αποτίµηση στα τωρινά επίπεδα και δυναµική ανόδου ύψους 34%. Ικανοποιητική µερισµατική απόδοση (3-3.5%).

Η P&K διατηρεί σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 15,1 ευρώ έναντι τιμής κλεισίματος στα 12,98 ευρώ στις 11/10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v