Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Οι αναλυτές για το deal στην Αυστραλία

Σε υπολογίσιμη αναθεώρηση της αποτίμησης της Intralot (της τάξης του ενός ευρώ) θα μπορούσε, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, να οδηγήσει η συμφωνία για την ανάληψη του στιγμιαίου λαχείου στην Αυστραλία.

Intralot: Οι αναλυτές για το deal στην Αυστραλία
Σε υπολογίσιμη αναθεώρηση της αποτίμησης της Intralot (της τάξης του ενός ευρώ) θα μπορούσε, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, να οδηγήσει η συμφωνία για την ανάληψη του στιγμιαίου λαχείου στην Αυστραλία, ενώ αρκετές προβλέψεις εκφράζονται και για το πως θα επηρεαστούν τα μεγέθη της εταιρίας έως το 2010.

Ετήσιες πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ και ετήσια καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να αποφέρει η νέα συμφωνία της Intralot αναφέρει η HSBC στο πρωινό της report. Συνολικά, παρά το ότι το deal θα έχει μικρή οικονομική επιρροή, η ανάληψη της άδειας κρίνεται θετική εξέλιξη για την Intralot, αφού ”πατάει πόδι” σε μια αναπτυγμένη αγορά στοιχηματισμού.

Στα 770 εκατ. ευρώ το χρόνο βρίσκονται τα έσοδα από την αυστραλιανή αγορά λόττο επισημαίνει η National- P&K στο πρωινό της report. Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, η Intralot θα προσθέσει προϊοντικές ιδέες, ενώ θα κεφαλαιοποιήσει την διεθνή εξειδίκευσή της. Η P&K εκτιμά ότι η Intralot θα επιτύχει μερίδιο 10% έως το 2010.

Η διαφορά την οποία παρατηρεί στην αποτίμηση είναι στο 0,5 ευρώ και η επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή είναι περίπου στο 1% για το διάστημα 2009- 2010. Όπως προαναγγέλλει η National- P&K θα επαναξιολογήσει τις εκτιμήσεις της σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου.

Πωλήσεις 300- 350 εκατ. ευρώ μπορεί να επιτύχει η Intralot έως το 2010, εκτιμά η Marfin Egnatia, με το περιθώριο καθαρού κέρδους να υπολογίζεται στο 1,7%. Η υπόθεση οδηγεί σε αναβάθμιση της εκτίμησης για τα κέρδη ανά μετοχή κατά περίπου 3,5%, ενώ από πλευράς αποτίμησης, το συμβόλαιο προσθέτει 0,8- 1 ευρώ στην τιμή στόχο των 33,5 ευρώ που θέτει για την εταιρία η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v