Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος και διάχυση του ενδιαφέροντος

Ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά ακολουθώντας την πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με εμφανή τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Μέχρι στιγμής η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών ξεπερνά το 2 προς 1, ενώ FTSEM 40 και FTSES 80 υπεραποδίδουν.

του Θ. Σταυρόπουλου

Ξεκίνημα με μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη που μέχρι στιγμής δείχνει να ακολουθεί την κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά σχετική διαφοροποίηση της εικόνας, καθώς θα μπορούσε να υποστηριχτεί η διακριτή διεύρυνση του ενδιαφέροντος σε μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Μάλιστα, αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται τόσο από τη μέχρι τώρα αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται στο 2 προς 1 όσο και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον FTSEM 40 και FTSES 80 δείχνουν να υπεραποδίδουν τόσο του ”20άρη” όσο και του Γενικού Δείκτη.

Από τις μετοχές του ”20άρη”, με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται μόνο η Βιοχάλκο και με απλώς θετικό πρόσημο οι ΔΕΗ, Intralot (και οι δύο σε κίνηση προς νέο ιστορικό υψηλό), Motor Oil, ΟΤΕ, Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς και ΜΡΒ.

Ο Γενικός Δείκτης 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης βρίσκεται κοντά στα υψηλά ημέρας και συγκεκριμένα στις 5.248,93 μονάδες (ενδοσυνεδριακό υψηλό οι 5.249,92 μονάδες), με κέρδη 0,22%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 47 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,7 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 92.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 29,10 ευρώ.

Από τους τίτλους που δείχνουν καλύτερη μέχρι στιγμής διάθεση (και είναι αρκετοί) ξεχωρίζουν Άλφα Γκρίσιν, ΕΛΒΑΛ, Maxim, Unibrain, Κούμπας, Χατζηιωάννου, Καλπίνης-Σίμος και Druckfarben.

Τεχνικά ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη τουλάχιστον υψηλότερα των 5.251 μονάδων, ενώ στα μέχρι στιγμής αξιοσημείωτα καταχωρείται και η απόφαση για προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Vivartia, μέχρις ότου ο νέος βασικός μέτοχος δημοσιοποιήσει σαφή και επαρκή στοιχεία του νέου επιχειρηματικού σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v