Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αργό βήμα” ως την Κυριακή

Η αγορά μας μπορεί να ”βράζει” στο προεκλογικό... ζουμί της και να εμφανίζει ραθυμες και οριακές μεταβολές. Στις διεθνείς, όμως, περιστάσεις έρχεται να προστεθεί και η πετρελαϊκή παράμετρος στα υφιστάμενα προβλήματα, που συντηρούν την αστάθεια και την αβεβαιότητα. Ξεχωρίζουν Alpha, Πειραιώς και δευτερευόντως Εθνική και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία από τα ίδια και σήμερα, με την ελληνική αγορά να βαδίζει... ράθυμα προς την εκλογική αναμέτρηση της 16ης/9.

Διεθνώς, όμως, η... μέγγενη φαίνεται να στενεύει τις αγορές, καθώς στα υφιστάμενα προβλήματα των τελευταίων μηνών προστίθεται εμφανώς πλέον και το πετρελαϊκό.

Η διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου, υψηλότερα και των 80 δολ. το βαρέλι (δες σχετικό θέμα) επιβαρύνει περισσότερο την πραγματική οικονομία ενός μεγάλου μέρους της αγοράς, διεθνώς.

Ανάλογα επηρεάζονται και αρκετές ελληνικές εισηγμένες.

Σε επίπεδο Γ.Δ. η αγορά συντηρείται πέριξ των 4.835 μονάδων, καθώς ο FTSE-20 αντιδρά ανοδικά κατά 0,4% (2.570 μονάδες).

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 50 εκατ. ευρώ (στα οποία συμπεριλαμβάνονται πακέτα σε ΔΕΗ και Νηρέα), ενώ η σχέση ανοδικών προς καθοδικές παραμένει στο περίπου 1 προς 1.

Η μεγαλύτερη σε ποσοστό απόδοση σημειώνεται για τη μετοχή του Δρομέα (στα 1,78 ευρώ), με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, Newsphone (1,30 ευρώ), Κυλινδρόμυλοι Μύλη (3,24 ευρώ) και με λιγότερο τζίρο για Παίρη, Σέλμαν, Μοχλό, Καλπίνης, Unibrain, ΑΧΟΝ, Μεσοχωρίτη, Νηρέα.

Στη μετοχή της Alapis είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 3,2 εκατ. ευρώ, με την τιμή να αγγίζει τα δύο ευρώ.

Από τον FTSE-20, η αντίδραση κατά 1% της Alpha Bank (24 ευρώ), κατά 0,76% της Πειραιώς (23,82 ευρώ) και δευτερευόντως των Εθνικής, ΔΕΗ, ΟΤΕ απορροφούσε τις οριακές απώλειες για ΟΠΑΠ (26,04 ευρώ), Eurobank (24,66 ευρώ), Cosmote (22,02 ευρώ).

Στις 11:15 ο Γ.Δ. ενισχύονταν κατά 0,18% στις 4.832 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v