Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική προεκλογική αύρα

Ανοδική συνεδρίαση με την επιχορήγηση των διεθνών Αγορών που επιβεβαίωσε ότι η Σοφοκλέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το διεθνές κλίμα, αλλά και την αδυναμία που συνεχίζουν να επιδεικνύουν μεσαία και πολύ περισσότερο μικρή κεφαλαιοποίηση. Γενικός Δείκτης και πτωτικές μετοχές κοντά στο υψηλό ημέρας (!). Σε νέο ιστορικό υψηλό η Coca Cola.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Γενικός Δείκτης και πτωτικές μετοχές κοντά στο υψηλό ημέρας (!).

Ανοδική συνεδρίαση με την επιχορήγηση των διεθνών Αγορών που επιβεβαίωσε ότι η Σοφοκλέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το διεθνές κλίμα, αλλά και την αδυναμία που συνεχίζουν να επιδεικνύουν μεσαία και πολύ περισσότερο μικρή κεφαλαιοποίηση.

Και βέβαια αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται τόσο από την τελική σχέση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών (λίγο πριν τις 16.30 οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο πέρασαν προς στιγμήν μπροστά) και πολύ περισσότερο από την τελική ποσοστιαία μεταβολή των FTSEM και FTSES, με τον πρώτο να υποαποδίδει του FTSE και τον δεύτερο να κλείνει με αρνητικό πρόσημο.

Είναι πασιφανές ότι στην παρούσα φάση αυτό που επιδιώκεται (και αν το επιτρέπει το διεθνές περιβάλλον) είναι η όποια κινητικότητα να περιοριστεί στους Δεικτοβαρείς τίτλους και κατ΄ επέκταση στον FTSE, ενώ μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση έχουν βρεθεί στο περιθώριο του ενδιαφέροντος λόγω έλλειψης σημαντικού αριθμού αγοραστών.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE που φαίνεται να απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της κυλιόμενης ρευστότητας, έχει δημιουργηθεί ”διπλός βυθός” στην περιοχή των 2535-37 μονάδων ενισχύοντας την εν λόγω στήριξη. Αν το εν λόγω επίπεδο διασπαστεί καθοδικά δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τις 2517 και 2503 μονάδες (ΚΜΟ 200 ημερών).

Επόμενες αντιστάσεις στις 2574, 2587 και 2595 μονάδες, ενώ κλείσιμο υψηλότερα των 2595 μονάδων δημιουργεί ”διάσπαση τριγώνου” και μπορεί να φέρει τον εν λόγω δείκτη προς τις 2615 και 2630 μονάδες.

Από τις μετοχές του 20αρη ”πρώτο τραπέζι πίστα” η Coca-Cola (+3,33%) που έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, κέρδη μεγαλύτερα του 3% και για την ΔΕΗ, οι δημοπρασίες έστειλαν να κλείσουν στο υψηλό ημέρας Cosmote (+2,12%) και Alpha Bank (+1,04%), αξιοσημείωτα κέρδη για Ελ. Τεχνοδομική και Intralot, θετικό πρόσημο για Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Αγροτική, Εθνική και Κύπρου και αμετάβλητοι οι Βιοχάλκο, Motor oil, MPB.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Πειραιώς και απλά αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Ταχ. Ταμιευτήριο και Τιτάνα.

Ανοδική συνεδρίαση και στην Αγορά Παραγώγων που απλά ακολούθησε την κίνηση της υποκείμενης αυξάνοντας κάπως τις συναλλαγές.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα ανοδικά, έφθασε λίγο πριν το τέλος στις 4840,7 μονάδες και έκλεισε τελικά στις 4838,51 με κέρδη 0,98%, ενώ ο τζίρος παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 237 εκατ. από τα οποία τα 29,7 ήταν ”πακέτα”.

Απλά έσωσε τα προσχήματα η τελική εικόνα με 118 ανοδικές μετοχές έναντι 114 πτωτικών και η σημαντική επιφυλακτικότητα επέτρεψε σε μόλις 5 τίτλους να σημειώσουν κέρδη μεγαλύτερα του 6% (οι πρώτοι 4 με συναλλαγές που δεν ξεπέρασαν τα 5500 τεμάχια).

Τέλος από τους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχώρισαν οι Πλ. Κρήτης, ΣΙΔΜΑ, Ηρακλής, Σαράντης, Euromedica, ενώ σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισε η Betanet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v