Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρες Δεκαπενταύγουστου στη Σοφοκλέους

Σε θετικό έδαφος κινείται μέχρι στιγμής ο Γ.Δ., όμως η γενικότερη εικόνα του ταμπλό όσον αφορά στις συναλλαγές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον απογοητευτική. Δεκάδες τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη, ενώ σε εξίσου σημαντικό αριθμό οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν ξεπερνούν τις 5.000 τεμάχια.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος δείχνουν να κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με θετικό πρόσημο κινείται μέχρι στιγμής ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους, όμως η γενικότερη εικόνα του ταμπλό μόνο ενθουσιασμό δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι δημιουργεί, καθώς δεκάδες τίτλοι λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές, ενώ εάν η συνεδρίαση συνεχίσει σε αυτό το tempo, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για νέο αρνητικό ρεκόρ στην καθαρή αξία συναλλαγών.

Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, ο τζίρος φτάνει στα 35 εκατ., όμως από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 11,5, που αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 577.313 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 19,84 ευρώ.

Μικτή μέχρι στιγμής η εικόνα στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, όπου Βιοχάλκο και Alpha Bank είναι οι μοναδικές μετοχές που καταγράφουν σχετικά αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και με θετικό πρόσημο οι Μotor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνας, Εμπορική, Eurοbank, Εθνική, Κύπρου, Πειραιώς και Τ.Τ.

Ακόμη απογοητευτικότερη η εικόνα όσον αφορά στις συναλλαγές, καθώς ακόμη και στα blue chips σε αρκετές περιπτώσεις, και συγκεκριμένα σε Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, Intralot, Μotor Oil και Emporiki, οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν τις 5.000 τεμάχια, ενώ λιγότερο από 10.000 κομμάτια έχουν μέχρι στιγμής διακινήσει Cosmote, Τιτάνας και Τ.Τ.

Ο Γ.Δ., όπως προαναφέρθηκε, κινείται μέχρι στιγμής με θετικό πρόσημο, έχοντας προσκρούσει δύο φορές στις παρυφές των 4.860 μονάδων, όμως μετά τις 11:04 ακολουθεί περίπου μόνιμη πλαγιοκαθοδική κίνηση, που τον έχει φέρει στις 4.849,21 μονάδες, και καταγράφει κέρδη 0,22%.

Στο 2 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχεια, καθώς οι όποιες μέχρι στιγμής μεταβολές έχουν συντελεστεί στην πλειονότητα με ελάχιστο όγκο συναλλαγών.

Ανοδική μέχρι στιγμής συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους να ακολουθούν ουσιαστικά τον βηματισμό της υποκείμενης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι την επόμενη Παρασκευή 21 τρέχοντος λήγουν τα ΣΜΕ επί δεικτών και μετοχών Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v